Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Lista de priorități a noului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu: biocidele, medicamentele și noi spitale

in Evenimente/Politic/Sanatate/Stiri online

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății, a prezentat prioritățile mandatului său, printre care se află înbunătățirea sistemului medical, asigurarea medicamentelor și parteneriate public-private pentru construirea de spitale noi. Pentru a-și pune în plan obiectivele, noul ministru promite că va debloca un proiect cu Banca Mondială, din anul 2014, în valoare de 250 de milioane de euro, din care dorește ca 180 milioane de euro să fie strict folosiți pentru investiții în sistemul de sănătate.

Cu siguranţă nu sunt primul ministru care se confruntă cu lipsa unor medicamente ieftine din spitale, dar cu siguranţă aş vrea să fiu ultimul şi soluţia să nu vină de la un om, nici măcar de la o echipa de oameni, ci să fie o soluţie sistemică. Trebuie să fie o soluţie care să aibă la baza reguli şi proceduri clare şi, de asemenea, extrem de important, să aibă la baza o transparenţă, în aşa fel încât pacienţi, medici, manageri de spitale, media să poată urmări aceste probleme şi să vadă unde este problema şi să ceară rezolvarea ei urgenţă, pentru că lucrurile astea sunt extrem de urgenţe”, a declarat Vlad Voiculescu.

Pe de altă parte, noul ministru consideră că apariția infecţiilor nosocomiale se datorează condițiilor deplorabile din spitale, în care s-a investit sumar încă din anii ´70, iar soluția aplicată trebuie să fie investițiile în infrastructura din sistem și parteneriate public-private pentru construirea de noi spitale. ”Vorbim destul de mult în ultima vreme despre infecţiile nosocomiale şi ştim că o parte a problemei au fost biocidele. Este însă o parte a problemei, după cum regulile de urmat în spitale, după cum lipsa medicilor, toate acestea sunt părţi ale acestei probleme deosebit de complexe. Dar o parte semnificativă a acestei probleme este infrastructură, infrastructură învechită, infrastructură… când spun infrastructură, spun în special spitale, spitale care au fost în general construite în anii ’70 sau înainte de această perioadă, spitale care pun în pericol viaţă pacientului, dar şi pe a medicului, a personalului medical. Investiţiile sunt necesare de mult, investiţiile pe care ţară această le-a făcut în ultimii 25 de ani sunt absolut sumare”, a spus ministrul, într-o conferință de presă.

Cu privire la scandalul dezinfectanților diluați din spitale, Vlad Voiculescu susține că cea mai bună soluție pentru a rezolva criza actuală și prevenirea un incident asemănător pe viitor este achiziționarea de biocide la nivel centralizat și nu de fiecare spital în parte. „Ce vom face pentru biocide este un caiet de sarcini comun care va fi publicat de Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP) şi care va trebui folosit de toată lumea, de toate spitalele. Avem în cadrul Ministerului Sănătăţii o unitate de care suntem foarte mândri şi anume Unitatea de Achiziţii Publice Centralizate. UAPC are câteva medicamente, în momentul acesta achiziţionează public centralizat câteva medicamente şi câteva echipamente medicale. În săptămânile şi lunile care urmează vom extinde această listă în mod semnificativ. Biocidele sunt de asemenea pe lista noastră de analiză”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate