Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Lista „GREILOR” muzicii populare! Cat castiga pe an din concerte Emilia Ghinescu, Constantin Enceanu, Petrica Matu Stoian sau Niculina Stoican

in ShowBiz

Când e vorba de lipici la bani din muzică, opinia publică vede doar exemple din lumea maneliștilor, fapt ce le dă soliștilor din muzică populară și de petrecere liniștea de care au nevoie să facă oficial ori ba averi frumoase. Într-un clasament cât mai aproape de adevăr, vi-i prezentăm pe cei care dosesc sub bundițe minim 100.000 euro pe an.

Paradoxal, numele celor care își poată bundele prin luxoase limuzine nu se regăsesc în eșalonul artiștilor consacrați ai genului popular care își respectă eticheta. Însă talentul, prețul accesibil afișat, comoditatea de a umba cu orchestra pe un CD  și repertoriul plin de piese indispensabile la nunți și botezuri (la fel ca sarmalele din meniu), i-au transformat în campioni la încasări.

În capul clasamentului artiștilor de muzică populară se află Constantin Enceanu,Petrică Mâțu Stoian, Niculina Stoican, care au o medie de trei cântări pe săptămână, în toate cele 52 de săptămâni din an, fapt care conduce la un calcul simplu: ținând cont de prețurile cerute, între 1.200 de euro și 2.000, pe cântare, încasările lor ajung și la peste 140.000 euro pe an. Aceștia nu suferă nici în perioadele de post căci, sărbători locale, festivaluri populare, de sezon și aniversări, toate cu cântec, se organizează din plin oriunde în țara noastră.

Se plimbă pe uliță cu bolizi ultimul răcnet

Maramureșeanul Ghiță Munteanu, Puiu Codreanu, Tinu Vereșezan (cel ce a lansat succesul ”Mândră floare trandafir”) dar și
(care a făcut avere cu melodia ”Beau vinu’ cu borcanu’”) sunt campioni și la  primit atenții căci repertoriul lor s-a dovedit ideal pentru a deschide sufletul și buzunarul petrecăreților. De multe ori, câștigă mai mult din bacșiș, decât din onorariul perceput, care fluctuează, și în cazul lor, fără formația de acompaniament, între 1.200 și 2.000 euro.

Nici Emilia Ghinescu  n-o duce rău având în vedere că vine la spectacole de țară cu un BMW X6  al cărui preț a fost, la momentul achiziției, circa 80.000 euro, ori Claudia Ghițulescu care conduce un Mercedes ML de 60.000 euro.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate