Locuitorii din Insulele Feroe au renuntat la Google. Au realizat cartografia arhipelagului cu oile

in Curiozitati/Extern/Stiri online

Satui peste masura de a mai astepta Google sa vina si sa le cartografieze drumurile, digurile si podurile, feroezii au lansat Sheep View 360, propriul lor proiect de cartografiere: echiparea cu camere de luat vederi a numeroaselor oi care populeaza zona, pentru a ajuta Google Street View. Astfel, ovinele au fost nominalizate sa faca munca de picior.

Cu ajutorul unui cioban local si a unui ham special construit de un alt cetatean de pe insula, Durita Dahl Andreassen de la Visit Faroe Islands, nordicii au echipat cinci oi cu camere la 360 de grade.

Pe masură ce oile se deplaseaza, camerele echipate cu GPS transmit instantaneu imagini si informatii de localizare la Visit Faroe Islands, care le transfera imediat la Google Street View. Acest proiect original se poate dezvolta cu rapiditate, tinand cont ca „mana de lucru” se gaseste din plin in mica insula din Nord ce apartine Danemarcei. In Insulele Feroe exista circa 80.000 de oi, la doar 49.188 de locuitori. Visit Faroe Islands spera ca astfel sa atraga numerosi turisti. „Este un loc care a fost mereu ascuns si departe de tot, dar cred ca suntem gata sa invitam oamenii la noi. Aici, în Insulele Feroe trebuie să facem lucrurile în felul nostru. Știind că suntem atât de mici și Google este atât de mare, am simtit ca aceasta este singura solutie care se impune. Intotdeauna ne-am descurcat singuri, nu ne-a ajutat nimeni”, a declarat pentru The Guardian Durita Dahl Andreassen.

112233

Pana în prezent, echipa Sheep View 360 a realizat imagini panoramice din cinci locatii de pe insulă. Ei au produs, de asemenea, filmulete 360, astfel incat privitorul sa poata explora insula ca si cum ar fi, literalmente, in pielea unei oi.

The Guardian Travel a contactat Google pentru a intreba daca au avut planuri de a cartografia Insulele Feroe. Ei nu au dorit sa comenteze, dar au subliniat ca oricine este binevenit sa creeze propria sa experienta Street View si sa aplice pentru a imprumuta echipamente de la Google.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.