Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Locul I la un concurs NASA pentru o eleva din Romania! Cu ce proiect i-a impresionat pe americani

in Evenimente

O elevă din clasa a X-a de la Școala Internațională București (ISB) a obținut primul loc la concursul NASA Space Settlement.

Ariana Zhao a susținut proiectul „Osiris”, despre protecția împotriva radiațiilor, sistemul închis de agricultură și gravitație artificială.

133584_1

„Ariana este elevă în clasa a X-a la Școala Internațională București și pentru proiectul premiat de NASA a muncit serios câteva luni de zile, timp în care s-a documentat despre protecția împotriva radiațiilor, sistemul închis de agricultură, gravitație artificială, etc. După o cercetare minuțioasă, care a durat câteva luni, Ariana Zhao a scris un eseu de aproximativ 100 de pagini, în care a explicat toate detaliile unei așezări durabile, cu un spațiu de habitat pentru 15.000 persoane”, se arată într-un comunicat al Școlii Internaționale București.

Proiectul Arianei nu este singurul câștigător la NASA. O echipă formată din George Valtas, Filip Gkogkos, Andrei Lu, Nicolas Mantescu și Maria Disli, elevi de clasa a X-a la aceeași școală, a câștigat locul trei cu proiectul „Afrodita”.

„Este o performanță pentru școala noastră și țin să-i felicit în mod special atât pe elevii câștigători, care au depus un efort important pentru aceste rezultate deosebite, cât și pe profesorul Ali Cabas, care i-a îndrumat cu răbdare și pricepere în acest demers educațional de excepție”, a declarat Sinan Kosak, director ISB.

Elevii din România s-au bătut şi anul trecut cu cele mai importante şcoli din lume şi au câştigat zeci de premii la concursuri organizate de NASA. Şi de la olimpiadele internaţionale de astrofizică elevii români au venit cu medalii de aur.

Alexandra, Gabriela, Daniel, Radu şi Alexandru, elevi la Colegiul Sf. Sava din Bucureşti au câștigat, anul trecut, premiul I ai concursului NASA „Ames Space Settlement Design 2015”.

Proiectul lor s-a numit „Moon Shadow”.

Pe lista de câştigători ai concursului NASA din 2015, România s-a bătut cu Statele Unite, China şi India. Elevii din ţara noastră au câştigat 23 de premii şi încă 20 de menţiuni.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate