Locuri de mers cu cortul în România:

in Turism

Locuri de mers cu cortul în România. O ieşire cu cortul în natură este cea mai bună şi ieftină metodă de a scăpa de aglomeraţia oraşelor.

Fie că îţi vei petrece sejurul în natură în doi, fie că mergi cu gaşca de prieteni, o ieşire cu cortul este o metodă minunată de a restabili o legătură cu natura. În plus, nu va fi nevoie să bagi prea adânc mâna în buzunar. Vă prezentăm câteva locuri de pe meleagurile noastre perfecte pentru campat:

Locuri de mers cu cortul în România:

Transfăgărăşan

Transfăgărăşanul, traseul turistic care leagă Muntenia de Transilvania, este deschis între lunile iunie şi octombrie ale anului. Puteţi campa în zona lacului Vidraru, iar pentru o privelişte de neuitat urcaţi până la Bâlea Lac, la 2000 de metri altitudine.

Transfagarasan, poza de sus de la Balea Lac
Transfagarasan, poza de sus de la Balea Lac

Transalpina  

Transalpina este un alt traseu touristic cu care se mândreşte ţara noastră. Acesta străbate munţii carpaţi şi atinge 2,145 de metri în pasul Urdele.  Puteţi să campaţi pe marginea râului Lotru sau în zona Lacului Vidra.

transalpina

Locuri de mers cu cortul în România:

Lacul Sfânta Ana Lacul Sfânta Ana din Harghita este ideal pentru o ieşire în natură. Vă puteţi instala cortul în zona de camping special amenajată. Pentru suma de 10 lei vă puteţi bucura de un peisaj de zile mari şi de plimbări cu barca pe lac.

Constanţa  

Turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoralul românesc şi vor să fie cât mai aproape de natură pot alege să se cazeze în campinguri. De la Năvodari la Vama Veche, litoralul este plin de zone de campare.

Locuri de mers cu cortul în România:

Buşteni şi Sfinxul

Dacă vreţi să vă recreaţi într-un loc încărcat cu poveşti şi mituri, alegeţi zona Babelor şi a Sfinxului. Puteţi merge chiar şi în drumeţii în trasee montane care pornesc din Buşteni şi vă puteţi instala cortul în zona cabanei Caraiman.  crucea

Ocna Şugatag  

Unul dintre peisajele pe care nu trebuie să le rataţi se află la poalele munţilor Ţibleş, din nordul Maramureşului. Aici veţi găsi chiar şi un loc de campare cu o capacitate de 200 de corturi.

Copy-of-Ocna-Sugatag-vechi-tinut-de-istorie-si-legenda-620x330
Citeste mai mult: adev.ro/nrorh4

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*