Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Luarea de mită l-a adus în pragul morții. A pledat nevinovat și s-a sinucis în direct

in Articole/Extern

Robert Budd Dwyer, un politic american din anii ´90 s-a sinucis în direct, în timpul unei conferințe de presă pe care a convocat-o pentru a informa cu privire la situația sa, după ce a fost acuzat că a luat mită de 300.000 de dolari.

Ca om politic, R. Budd Dwyer nu era o figură foarte cunoscută, în timpul activității sale ca senator în Pensilvania și trezorier nu a ieșit în evidență în nicio ocazie. Unul dintre marile scandaluri din stat, privind impozitele cetățenilor, avea să îi aducă acuzații grave de corupție, trafic de influență și luare de mită. În perioada 1980-1982 oamenii din Pensilvania au plătit impozite la stat, însumând câteva milioane mai mult decât era prevăzut de lege. În fața revoltei a mii de cetățeni, Trezoreria a organizat o licitație pentru a angaja o firmă specializată în calcule, un contract de 4,6 milioane de euro. R. Budd Dwyer a fost găsit vinovat că s-a folosit de funcția sa pentru a facilita contractul firmei Computer Technology Associates în schimbul a 300.000 de dolari oferiți de patronul companiei, John Torquato Jr. Corupția omului politic a ieșit la lumină după ce un memorandum anonim a ajuns la biroul guvernatorului statului.

În fața acuzațiilor, R. Budd Dwyer s-a declarat nevinovat, deși toate probele procurorilor și mărturiile martorilor îl contraziceau. În timpul procesului, omul politic a refuzat oferta avocaților de a pleda vinovat în schimbul a doar 5 ani de închisoare și demisia din funcția de senator și trezorier. Pasibil de 55 de ani de închisoare și amendă de 300.000 de dolari, cu o zi înaintea pronunțării verdictului de către judecători, Dwyer a organizat o conferință de presă pentru a informa publicul cu privire la situația sa. După ce a ținut un discurs în care își susține nevinovăția, bărbatul a înmânat trei plicuri a trei dintre angajații săi, după care a scos un revolver și s-a împușcat. Actul sinucigaș a fost transmis în direct, fără posibilitatea de proteja telespectatorii de imaginile impactante, ceea ce a provocat un alt scandal la nivelul statului.

Văduva lui Dwyer a încasat după moartea soțului 1,28 milioane de euro. Unul dintre plicuri conținea un bilet de adio pentru soția lui Dwyer în care îi explica motivul gestului său. Un apropiat al sinucigașului a declarat că astfel putea să și protejeze Dwyer familia în condițiile în care închiderea lui ar fi lăsat familia fără niciun venit. În cel de-al doilea plic a fost găsit un document prin care sinucigașul și-a dat acordul pentru prelevarea de organe, iar cel de-al treilea era destinat guvernatorului Pensilvaniei.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate