Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Lucrare de control virala! 5 ori 3 egal cu 15. De ce profesorul nu a fost de aceiasi parere

in Stiri online

O lucrare de control a unui elev din SUA a devenit virala pe internet din cauza profesorului care a corectat lucrarea.

La respectivul test la matematica, elevul trebuia, folosind ”strategia adunarii repetate”, sa spuna cat este rezultatul calculului 5×3.

viral_opt_opt-692x360

Elevul a scris ca 5×3 este egal cu 5+5+5, adica 15, insa profesorul nu a punctat raspunsul. Asta pentru ca, in opinia sa, 5×3 este egal cu 3+3+3+3+3, noteaza gandul.

La punctul doi, elevul trebuia sa deseneze o matrice pentru a rezolva calculul 4×6.

Elevul a desenat o matrice cu sase randuri si patru coloane, insa profesorul a taiat din nou raspunsul, desenand la randul sau o matrice cu patru randuri si sase coloane, rezultatul fiind de ambele dati, nesurprinzator, 24.

Una dintre explicatiile posibile gasite de utilizatorii care au vazut imaginea pe Reddit este ca, prin definitie, 5×3 inseamna de 5 ori 3 (nu de 3 ori 5), la fel cu 4×6 inseamna de 4 ori 6 (nu de 6 ori 4). Cu toate acestea, inmultirea este comutativa, astfel ca raspunsul nu se schimba si elevul nu ar fi trebuit depunctat.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate