Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Lumea va fi invadată de roboți? Nou proiect Google: Butonul de panică

in Evenimente/Informatica/Stiri online

Echipa britanică DeepMind, formată din specialiști precum Elon Musk și Stephen Hawking, și-au imaginat cele mai sumbre scenarii privind un atac nimicitor al inteligenței artificiale asupra omenirii. În acest scop, Google dorește crearea unui ”buton de panică” care să oprească imediat orice formă de inteligență artificială, inclusiv roboții. ”Umanitatea este în pericol și multe dintre aceste pericole le-am creat chiar noi”, avertizează fizicianul englez, Stephen Hawking.

Cercetătorii sunt de părere că viitorul va aduce în viața de zi cu zi tot mai multă inteligență artificială, iar omul, inferior mașinăriei, va fi în pericol. Noul proiect dorește să aducă mai multă siguranță oamenilor atunci când se află în fața computerelor sau a roboților. Astfel, prin ”butonul de panică” omul are puterea de a prelua controlul asupra unui robot ”indisciplinat”, angajat într-o acțiune periculoasă. ”Deja am demonstrat că roboții pot face și rău și asta e o realitate pe care trebuie să o înfruntăm”, a declarat Alexander Reben, specialist în robotică, subliniind faptul că butonul de panică Google va deveni foarte util la un moment dat.

Proiectul Google vinde după ce s-a dovedit că inteligența artificială tinde să aibă propria personalitate. Este cazul lui Tay, un robot creat de Microsoft ca experiment pentru a testa capacitățile unui computer de a interacționa cu oamenii. Tay a fost lansată pe rețelele de socializare unde posta diverse mesaje, însă s-a dovedit a fi un eșec și a fost deconectată la puțin timp. Robotul avea înclinații rasiste, era partizană a Holocaustului și răspundea mesajelor prin afirmații jignitoare.tay robot

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate