Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mafia politica din Buzau isi face jocurile! Atmosferă explozivă ieri la sediul P.N.L.

in Politic
Atmosferă explozivă ieri la sediul P.N.L. Buzău din vecinătatea Palatului Comunal. Ieri, la ora 16:00, a fost aşteptată sosirea secretarului-general al partidului, Ilie Bolojan, pentru a limpezi lucrurile după scandalul iscat săptămîna trecută, atunci cînd prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu, finul de cununie al celebrei deja, senator de Buzău, Doina Tudor, a încercat să-i grefeze la conducerea partidului pe fostul senator P.S.D. Ion Vasile şi deputatul social-democrat Adrian Mocanu. 
pnl-meet
 
Replica tăioasă a actualei conduceri liberale a amînat luarea unei decizii, cel chemat să rezolve acum problema fiind Bolojan.La momentul respectiv, în sediu şi în afara acestuia se aflau câteva sute de liberali care aşteptau o soluție. 
 Dorin Bădulescu, preşedintele PNL Buzău, Constantin Ionescu şi Caton Mateeşescu, cei doi candidaţi la Primărie, respectiv Consiliul Judeţean, au afirmat şi de acestă dată că refuză categoric intrarea lui Ion Vasile şi Adrian Mocanu în PNL. Încercarea acestora de a prelua organizaţia ar avea drept miză înlocuirea candidatului la Primărie, iar acţiune ar fi sprijinită din interiorul PNL. Mai mult, Caton Mateeşescu, cel care s-a aratat cel mai vehement in declaraţii, a spus că între Ion Vasile, senatorul Victor Mocanu şi deputatul Cezar Preda există de multă vreme relaţii de apropiere şi interese politice şi de afaceri comune.
Dorin Bădulescu, preşedintele PNL Buzău a explicat ce s-a întîmplat, de ce nu a ajuns secretarul general la Buzău şi de ce organizaţia, în unanimitate se opune venirii lui Ion Vasile în PNL: 
„Aş dori să mulţumesc membrilor de partid care au venit astăzi pentru a susţine ceea ce este drept pentru PNL Buzău. Sîntem aici pentru că astăzi, aşa cum am promis presei aşteptam vizita domnului secretar general al PNL, vizită care nu s-a mai produs şi o să vă explic imediat de ce. Practic, joi trebuia să comunicăm cu dumneavoastră pentru a aduce în faţă situaţia gravă în care se află filiala PNL Buzău. Am primit asigurări că în mijlocul nostru se va afla secretarul general, motiv pentru care am spus că la ora 16.00 vom avea de comunicat anumite lucruri. Am aşteptat un telefon vineri, am sunat sîmbătă şi abia în momentul în care am întrebat la ce oră ar trebui să fie conferinţa de presă de după întîlnirea noastră am primit acel telefon de la secretariatul general spunînd că vom primi un răspuns în 3 ore, ulterior s-a amînat cu o oră, apoi n-am mai primit nici un fel de telefon. Am anunţat conferinţa de presă pentru că nu ne putem permite să inducem în eroare presa, abia aseară la ora 8 şi jumătate am primit un alt telefon prin care mi s-a spus că datorită faptului că organizăm o conferinţă de presă, vizita nu se mai produce. 
Noi am răspuns apoi că invitaţia rămâne valabilă, motiv pentru care, astăzi ne aflăm în faţa dumneavoastră. Pot să vă comunic faptul că, indiferent de consecinţe, această echipă nu va face echipă cu Ion Vasile şi Adrian Mocanu şi alţii, atîta timp cît aceştia vor fi primiţi în PNL. Este o hotărîre unanimă a organizaţiei, este o hotărîre pe care o împărtăşesc candidaţi, primari, organizaţiile noastre teritoriale, iar noi, echipa aceasta şi alţi colegi ai noştri nu putem avea altă opinie decît aceasta, pe care de altfel am mai afirmat-o şi am reafirmat-o de mai multe ori în această săptămînă, inclusiv, începînd de marţi. Motivul este unul extrem de clar pentru toată lumea. Nu putem primi în rîndurile noastre în rîndurile noastre pe cineva care este absolut asimilat cu FSN-ul, cu PSD-ul, împotriva căruia am luptat timp de 20 de ani, cu care ne-am bătut în diverse bătălii electorale. Nu putem primi în rîndurile nostre oameni a căror imagine este grav prejudiciată. Nu putem să ne asociem cu astfel de oameni. Vreau să vă spun că raţiunea pe care s-a mizat  este faptul că a existat un oarecare management, oarecare experienţă. Nu putem tîrî PNL Buzău într-un război personal. 
Singura motivaţie a venirii în PNL a domnului Ion Vasile a fost aceea că „vreau să-l omor pe Marcel”, şi după ce-l omorîm pe Marcel, ce facem? Luăm zestrea şi plecăm înapoi să conducem PSD-ul? Să nu uităm cum a plecat Ion Vasile de la conferinţa judeţeană a PSD unde a candidat cu cîteva luni în urmă pentru a cîştiga preşedinţia. Aceste lucruri nu se pot uita, iar poporul PNL. cel pe care îl avem aici este acel popor care s-a luptat de fiecaredată cu ceea ce a însemnat mafia roşie. S-a afirmat că ar exista anumite raţiuni politice raportat la management, că ar veni nişte primari. Întîmplător, a luat legătura cu mine un primar PSD, cel trecut pe o anumită listă undeva, că ar veni împreună cu domnul Ion Vasile. 
A spus: ,,nu m-a întrebat nimeni şi nu aveam de gînd să vin sau să fac vreo mişcare. Astea sînt lucruri pe care, probabil, conducerea centrală nu le cunoaşte sau cel puţin au fost induşi în eroare. Şi au fost induşi în eroare cu bună ştiinţă de anumite persoane pentru că s-a dorit a se avea un astfel de culoar în virtutea unor viitoare alegeri parlamentare. Este mai mult decît clar că lipsa secretarului general din rîndul nostru azi, conferă un anumit răspuns, că există o anumită decizie şi în aceste condiţii reafirm încă o dată că în organizaţia PNL Buzău nu au ce căuta aceste persoane.” 
O să vă dau nişte informaţii care crează convingerea noastră că lucrurile aşa s-au întîmplat. Joi am avut o discuţie telefonică cu dl Cezar Preda şi l-am întrebat: de ce d-le membrii PD, fostului PD, au tăcut la şedinţa la care a fost prezent aici dl Atanasiu. El mi-a răspuns: „ Eu le-am spus să tacă!”. Pentru mine este suficient. Este complicitatea demonstrată: În aceste condiţii reafirm încă o dată că sîntem ferm hotărîţi să respingem orice încercare de impunere a acestora în cadrul PNL.”
 
 Conferinţa de presă, care a durat aproximativ 45 de minute, s-a încheiat. Dorin Bădulescu, preşedintele PNL Buzău, Constantin Ionescu şi Caton Mateeşescu, cei doi candidaţi la Primărie, respectiv Consiliul Judeţean, au afirmat şi de acestă dată că refuză categoric intrarea lui Ion Vasile şi Adrian Mocanu în PNL. Încercarea acestora de a prelua organizaţia ar avea drept miză înlocuirea candidatului la Primărie, iar acţiune ar fi sprijinită din interiorul PNL. Mai mult, Caton Mateeşescu, cel care s-a aratat cel mai vehement in declaraţii, a spus că între Ion Vasile, senatorul Victor Mocanu şi deputatul Cezar Preda există de multă vreme relaţii de apropiere şi interese politice şi de afaceri comune.
extrase din sansanews.ro
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate