Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Magazinul unor români din Anglia a fost vandalizat. Gestul neașteptat făcut de britanici

in Evenimente/Extern/Stiri online

Un magazin din Norwich, Anglia, aparținând unor români, a fost spart și incendiat de către huligani. Polițiștii cred că a fost un atac xenofob, iar britanicii au strâns bani pentru a ajuta românii să recupereze din pagubele provocate.

Magazinul din Norwich, unde se comercializează în principal produse românești, a fost spart cu o cărămidă, după care a fost incendiată ușa de la intrare și distrusă o parte din marfă. „Eram îngrozită. Tremuram toată când mi-am dat seama că a fost pus intenţionat”, a declarat Maria, patroana magazinului, pentru presa locală, care adaugă că femeia niciodată nu a avut probleme de acest gen.

Polițiștii ajunși la fața locului sunt de părere că atacatorii au vandalizat magazinul din convingeri xenofobe, mai ales că în ultima perioadă atacurile din Marea Britanie împotriva imigranților s-au intensificat. Cu toate acestea, autoritățile nu au deocamdată probe pentru a inculpa pe cineva.
Între timp, britanicii au lansat o strângere de fonduri online care să ajute românii să recupereze din pierderi și să pună din nou magazinul pe picioare. Deși suma țintă a fost stabilită la 500 de lire, britanicii au donat 26.400 de lire sterline în doar 24 de ore. Gestul și mesajele lor au impresionat pe toată lumea:

  • ”Cei care au acest magazin sunt prietenoşi şi muncitori. Soţia mea, care este originară din Bucureşti, şi cu mine iubim mâncarea românească autentică de acolo. Vă rog să ne contactaţi şi vom dona din timpul nostru, pentru a ajuta să punem din nou magazinul în ordine, prin muncă gratuită”. (Glyn Thomas)
  • Sunt un muzician local şi aş vrea să mă ofer să strâng nişte bani la un concert, dacă nu deranjează pe nimeni”. (Jon Christophers)
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate