Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Magda Goebbels, modelul femeilor naziste avea rădăcini evreiești. Și-a privit tatăl cum moare în lagăr și și-a otrăvit copiii

in Articole/Istorie

Magda Goebbels a fost soția ministrului propagandei celui de-Al Treilea Reich, Joseph Goebbels, considerată modelul femeilor naziste și de asemenea, ”soția diavolului”, Joseph Goebbels fiind omul care l-a ajutat pe Adolf Hitler să dobândească puterea în Germania.

Descoperirile recente ale istoricului Oliver Hilmes dezvăluie că tatăl biologic al Magdei Goebbels a fost un comerciant evreu pe nume Richard Friedlander, care ar fi murit sub ochii fiicei în lagărul de concentrare Buchenwald din Germania.

Potrivit unor documente descoperite în Berlin, Magda-”mama nazismului” este fructul unei relații sporadice pe care mama sa, Auguste Behrend, a avut-o în timpul tinereții cu evreul Friedlander. Magda a primit numele de familie al mamei sale, tatăl evreu refuzând inițial să își recunoască copilul. După o perioadă tumultoasă și o căsătorie eșuată cu un inginer neamț pe nume Oskar Rietschel, Auguste revine la vechea dragoste și se căsătorește cu presupusul tată al copilei sale.

La vârsta de 5 ani, Magda este trimisă la un internat catolic de fete din Koln și din acest moment avea să piardă orice legătură cu tatăl său, mai ales că Auguste a decis să își părăsească soțul în momentul în care naziștii au început să facă presiuni asupra evreilor, să îi aresteze și să le confiște averile.

La vârsta de 28 ani, după o căsătorie eșuată, Magda îl cunoaște pe Joseph Goebbels în cadrul unei întâlniri a membrilor Partidului Național Socialist și este fascinată de talentul de orator al bărbatului, considerat de altfel, un ”casanova” în rândul femeilor. A doua zi, femeia se înscrie în partid și face o pasiune pentru convingerile naziste și mai ales pentru felul în care Adolf Hitler se făcea auzit. Se căsătorește cu Goebbels, devenind astfel una dintre femeile cele mai puternice, ulterior supranumită și ”un model pentru toate femeile din Germania”.Magda Goebbels3
Aduce pe lume 6 copii, având deja unul din prima căsătorie, și tolerează infidelitățile soțului din dragoste pentru partid și teama de a deveni un ”nimeni” în lipsa puternicului său soț, Joseph Goebbels, etichetat ulterior de istoricul Peter Longerich ca fiind un ”narcisist patologic”, care adora femeile și era obsedat de ideea că soția sa are o relație cu Hitler.Magda Goebbels

Potrivit presei internaționale, Joseph Goebbels cunoștea secretul teribil al Magdei, acesta fiind și una din marile lupte lăuntrice pe care bărbatul le avea, un secret spus doar unui jurnal. ”Am descoperit ceva teribil despre trecutul Magdei. Asta ne desparte”, se arată în scrierile personale ale lui Joseph Goebbels , potrivit documentelor descoperite în Berlin.

În timp ce familia Goebbels era considerată ”modelul rasei ariene”, iar Magda ”femeia perfectă”, tatăl biologic al femeii, evreul Richard Friedlander, a murit în lagărul de la Buchenwald, fiica sa cunoscând acest lucru, dar în niciun moment nu a încercat să îl salveze. Potrivit unor martori, Magda și-ar fi privit tatăl cum moare.

În anul 1945, Armata Roșie pătrunde în Germania, iar la 30 aprilie, Adolf Hitler se sinucide împreună cu proaspăta sa soție, Eva Braun. Familia Goebbels se ascunde în buncărul de sub Cancelaria Reichului, iar a doua zi după moartea dictatorului, Magda decide că viața lor nu mai are sens, își droghează copiii cu morfină și îi otrăvește cu pastile de cianură, după care atât ea cât și soțul său urmează același plan.

Mărturisiri din acea perioadă, neverificate însă, spun că Magda Goebbels a încercat să îl convingă pe mult iubitul său lider, Hitler, să nu se sinucidă, dar nu a reușit. Durerea pierderii dictatorului și frica de represalii ar fi convins femeia să ia cu ea în lumea de apoi și cei 6 copiii ai săi.

Înainte de sinucidere, Magda a scris o ultimă scrisoare fiului său din prima căsătorie, aflat în Africa, unde își explică gestul extrem spunând că „ceea ce va urma nu merită a fi trăit“. Alți martori spun că fiica cea mare, Helga Goebbels ar fi pus rezistență mamei sale în momentul în care aceasta i-a dat cianură. Toți membrii familiei au fost găsiți morți în buncărul de sub Cancelaria Reichului, îmbrăcați în alb și așezați pe pat.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate