Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Maghiarii nu ratează niciun prilej pentru a ataca România!

in Stiri online

Problema legată de înființarea liceului catolic din Târgu Mureș este, evident, doar un pretext pentru guvernul de la Budapesta. Maghiarii nu ratează niciun prilej pentru a ataca România, se folosesc de orice motiv pentru a-și manifesta politica arogantă față de români.

Am spus, acum câteva zile doar, după evenimentele de la supermarketul Kaufland Odorheiu Secuiesc, că aceste provocări nu vor înceta, vor continua. Din păcate, s-a confirmat foarte repede ceea ce spuneam, maghiarii ieșind din nou la atac, profitând și de toleranța excesivă a autorităților române.

Guvernul Ungariei și-a retras sprijinul acordat României pentru aderarea la OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), unul dintre principalele obiective de politică externă ale Bucureștiului. Mai mult, amenință cu ruperea relațiilor diplomatice cu România, o situație foarte gravă, care arată până unde sunt dispuși să meargă oficialii de la Budapesta. Politicienii maghiari se plâng mereu la cancelariile occidentale pentru felul în care sunt încălcate drepturile minorităților în România, deși minoritatea maghiară face ce vrea în Covasna, Harghita sau Mureș. Mai mult, încalcă drepturile cetățenilor români din zonă.

Ungaria întreține, cu bună știință și încăpățânare, o agendă confruntațională cu România. Ultimul motiv, cel legat de funcționarea liceului catolic din Târgu Mureș, este o inepție, bineînțeles, dar ne dovedește cât de hotărâți și organizați sunt maghiarii în menținerea unei stări conflictuale în zonă. Dovada? La mitingul organizat ieri de UDMR la Târgu Mureș, au fost prezenți peste 2500 de etnici maghiari, convinși să susțină un demers care nu avea niciun temei legal. Lor nu le trebuie argumente solide, este suficient să li se spună că e vorba de un protest împotriva românilor sau a statului român și se prezintă urgent.

România este o țară care nu a avut niciodată nimic cu cei de alte naționalități, e singura țară care a avut sau are reprezentanți ai tuturor naționalităților în Parlament. Cu toate acestea, Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că maghiarii nu vor sărbători centenarul Marii Uniri, alături de români. Asta o spune un politician care a primit cel mai vechi ordin național, cea mai înaltă distincție oferită de statul român, Steaua României. Primești o astfel de distincție, dar refuzi să participi la manifestările prin care statul care ți-a acordat-o își omagiază istoria.

În replică la astfel de atitudini și veșnice provocări, statul român, prin Consiliul pentru Combaterea Discriminării „nu a constatat elemente de discriminare în incidentul de la magazinul Kaufland din Odorheiu Secuiesc”. Bravos, națiune. S-a vehiculat ideea că mesajul dur al Ungariei, referitor la retragerea sprijinului acordat României pentru aderarea la OECD, este doar o mișcare electorală, în perspectiva apropiatelor alegeri din țara vecină. Dați-mi voie să nu cred această variantă, pentru că repetatele atacuri la adresa României nu au avut loc exclusiv în preajma unor astfel de evenimente. Atâta timp cât statul român va permite, va tolera astfel de derapaje, mesajele și atitudinea agresivă a politicienilor maghiari vor continua.

Sursa: stiri.rol.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate