Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

MAI BINE CÂTEODATĂ DECÂT DELOC

in Diverse

S-a stabilit ştiinţific că amorul nu numai că nu e “de ruşine” şi e foarte plăcut, dar e chiar sănătos. Numai că se întâmplă să mai ai perioade de lungă abstinenţă? E de rău?

Ce înseamnă abstinenţa sexuală? Simplu: abţinerea voluntară de la unele sau toate formele de activitate sexuală. De cele mai multe ori, pentru că esti nevoită. Dar există situaţii când abstinenţa este asumată.

MOTIVE BINE ÎNTEMEIATE. Cel mai des, femeile, la fel ca bărbaţii, recurg la abstinenţă din motive religioase, din pricina unor boli psihice (depresie clinică, tulburare de anxietate socială) sau a unor experienţe sexuale anterioare traumatizante. Un alt motiv ar fi dorinţa celui care renunţă o vreme la plăcere tocmai pentru a experimenta, la momentul potrivit, senzaţii mai interesante. Mai există un motiv, de data asta material. Multe femei, fără resursele necesare procurării diverselor pastile sau dispozitive contraceptive, recurg la cea mai sigură metodă: nu fac sex!

E BINE? UNEORI, DA! Există chiar şi teoria că, aşa cum te detoxifici după ce ai mâncat prea multă vreme grăsimi, dulciuri şi carne, la fel ar trebui să te detoxifici şi după o perioadă mult prea intensă sexual. De multe ori, o astfel de pauză duce la îmbunătăţirea performanţelor sexuale (pe principiul că, dacă mănânci mai rar o prăjitură, gustul ei ţi se va părea apoi mult mai bun), iar într-o relaţie unde toate certurile se sfârşesc cu o partidă pătimaşă de amor, abstinenţa nu face decât să te ajute să rezolvi probleme mult prea mult timp amânate. E bine şi dacă relaţiile pasagere au ajuns să fie ceva la ordinea zilei. Mai bine un pic de pauză, până găsim omul potrivit.

E RĂU? DACĂ ABSTINENŢA SE PRELUNGEŞTE, E RĂU. Instinctul sexual este, după cum îi spune numele, un..instinct. Un ceva cu care suntem “serviţi” de la începutul începutului. Sa ignori instinctul sexual e ca şi cum l-ai ignora pe cel al conservării. Într-adevar, există persoane (femei, dar şi bărbaţi) care pot ignora acest instinct înlocuindu-l cu dragostea pentru Dumnezeu, de pildă. Dar faptul că nu se mai gândesc la asta nu înseamnă că nu sunt afectaţi într-un fel sau altul. Aşadar, de ce e rău? Înainte de toate, din pricina apariţiei unui dezechilibru hormonal. De aici, la femei, probleme precum instalarea unei menopauze timpurii, osteoporoză, afecţiuni cardiovasculare. Acestea ar fi problemele de ordin fizic. Dar apar şi cele de ordin psihic: depresii, lipsa respectului de sine, neîncrederea în ceilalţi, lipsa de concentrare.

CE-I DE FĂCUT? Răspunsul e simplu: nu recurge la abstinenţă sexuală prelungită dacă nu esti obligată! Iar dacă altfel nu se poate, găseşte o metodă să eliberezi tensiunea sexuală. Astfel, problemele de sănătate psihică şi fizică vor fi mai mari şi mai dificil de gestionat.

Asexualitatea, adică lipsa nevoilor sexuale, este diferită de abstinenţa sexuală. Asexualii, chiar dacă nu simt nicio emoţie, fac sex fie pentru a-şi satisface partenerul, fie pentru a avea copii.

LIBIDOUL SI PIEDICILE

Prejudiciul frustrării iniţiale a plăcerii sexuale se manifestă prin faptul că libertatea care îi este acordată ulterior acesteia în căsnicie nu mai are un efect pe deplin satisfăcător. Dar nici libertatea sexuală neîngrădită încp de la început nu duce la un rezultat mai bun. Este uşor de stabilit că valoarea psihică a nevoii erotice scade imediat ce satisfacţia îi este la îndemână. Este nevoie de un obstacol pentru ca libidoul să fie impins la un nivel înalt şi, acolo unde piedicile naturale contra satisfacţiei nu sunt suficiente, oamenii din toate timpurile au introdus unele conventionale pentru a savura iubirea. Sigmund Freud, Despre sexualitate

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate