Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mai mult de 8 milioane de câini îngropați în Egipt pentru a onora zeul Anubis

in Curiozitati

   Acesta este rezultatul unui studiu istoric asupra venerării zeului morții din Egiptul antic, Anubis.

   Recent, un studiu asupra unui mormânt antic din orașul Memphis, vechea capitală a Egiptului, a adus rezultate destul de șocante: se estimează că mai mult de 8 milioane de câini diferiți au fost îngropați în morminte cu mii de ani în urmă.

     Catacombele au o lungime de aproximativ 173 de metri din holul central, și o lățime de aproximativ 140 din metri de coridorul lateral. Acest loc este unul din lucrările construite de vechii egipteni pentru a onora zeul morții Anubis. În credințele egiptenilor, Anubis este zeul cu corpul uman și cap de șacal.

e2b37a520500a4e024ceebe6549140c5

   În trecut, cripta în Memphis a fost publicată în ziare de arheologul francez Jacques de Morgan în 1897, dar nu a acordat o mare atenție mumiilor de câini. Mai târziu, multi cercetatori au cercetat acest mormânt special, dar nu au studiat foarte detaliat.

   Până de curând, secretul cadavrelor celor 8 milioane de câini nu a fost descoperit. Conform datelor preliminare, în câinii mumificați, există multe cazuri când aceștia erau mumificați la naștere, după câteva ore sau câteva zile. Câini mai mari erau îmbălsămați într-un mod mai complex sau ținuți în templu până la moarte.   În plus față de mumiile de câini, s-au mai găsit și mumii de vulpi, șoimi și pisici.

   Mumificare căinilor în cimitir a fost o caracteristică religioasă a acestei civilizații, încă din anul 747 î.Hr., apoi, obiceiul a fost eliminat în timpul ocupației romane a Egiptului, în 30 î.Hr..
6-dog-burial
 Se pare că și câinii, nu numai pisicile au jucat un rol important în viața locuitorilor Egiptului antic.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate