Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mai multe informații nu înseamnă și o viață mai fericită. Cum se crește cel mai bine un copil pentru a fi fericit.

in Diverse

V-ați lovit vreodată de sentimentul că mai multe informații nu înseamnă neapărat și o viață mai fericită? Probabil că părinții resimt cel mai acut acest lucru, fiind aproape zilnic loviți de noi informații despre cum se crește cel mai bine un copil. Trebuie să pună la încercare diverse metode și să se întrebe dacă au luat decizia corectă.

În comunitățile mai izolate însă, unde părinții pun în practică aceleași metode vechi, ce sunt departe de tehnologie și aproape de o viață simplă, s-ar părea că nu doar copiii sunt mai fericiți, ci și părinții, pentru că au copii mai ascultători. Cel puțin asta susține autoarea Serena B. Miller, care a cercetat în special comunitatea Amish. Time face un rezumat al lucrurilor pe care orice părinte le-ar putea învăța de la cei care fac parte din această comunitate.

Copiii Amish cresc așa cum se creșteau pe vremuri copiii la sat. Într-o comunitate restrânsă, în care toți se cunosc din generații, copiii nu sunt crescuți doar de familia apropiată, ci de întreaga rețea socială în care învață, se joacă și participă la diverse munci.

O altă marcă a comunității Amish este respingerea sentimentului de rușine. Deși sunt altfel față de restul lumii, copiii sunt învățați să trăiască autentic și să nu se ruşineze de lucrul acesta. Mai mult decât atât, sunt învățați să fie primitori și ospitalieri, fără să își facă griji pentru aparențe.

Părinții Amish ţin neapărat ca fiii și fiicele lor să aibă un set de deprinderi practice, manuale, indiferent dacă se bucură și de o educație superioară. Aceste deprinderi practice sunt foarte utile, pentru că sporesc perseverența, atenția la detalii și încrederea în abilitățile proprii, lucruri care pot pune baza unui viitor de succes.

Fiind un mediu lipsit de tehnologie, am putea crede că viața copiilor Amish este plictisitoare, însă copiii crescuți la țară par mai degrabă să își aducă aminte cu plăcere și nostalgie de o copilărie fericită. Același lucru l-a constatat și Miller: copiii Amish trebuie să își foloseacă imaginația ca să se amuze singuri, iar asta înseamnă amintiri fericite.

Nu în ultimul rând, felul în care părinții Amish își cresc copiii se încadrează într-un stil de viață aparte, care este dictat de credința lor. Este vorba de încercarea de a trăi o viață integră, în care iertarea este un aspect crucial. Se practică zilnic și este un fel de a arăta respect celor dragi. Asta le conferă copiilor un sentiment de siguranţă, pentru că într-un asemenea climat au certitudinea că nu vor păți nimic dacă fac o greșeală.

sursa: semneletimpului.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate