Maimuțele sunt 98% oameni! Ar trebui Oliver, maimuța-om să beneficieze de drepturile omului?

in Curiozitati
Știm că speciile care nu sunt identice, nu pot procrea. Dar ce ziceți de un om care se cuplează cu o primată sau „o jumătate” de primată, sau un semi-om se naște și chiar se dezvoltă ca orice om? Cercetătorii au confirmat că oamenii și primatele au aceleași gene în proporție de 99%. Deci, putem spune că cele două specii pot crea o nouă generație de urmași cu caracteristici de hibrid. Chiar există omul-chimpanzeu? Voi decideți…
Evoluția și ADN-ul maimuței 
În 2005, o publicație științifică a dezvăluit rezultatele testelor. Este cunoscut că acel cromozom 2, care este unic pe linia evoluției omului, reprezintă rezultatul fuziunii a doi cromozomi care se regăsesc separați în organismul primatelor. Trei indicatori genetici evidențiază foarte clar fuziunea. În primul rând, asocierea de cromozomi 2 uman se potrivește cu cei doi cromozomi separați în organismul maimuțelor (cromozomul 2 al cimpanzeului și un cromozom extra care nu se potrivește niciunui cromozom uman). În al doilea rând, un cromozom are, în mod normal, un centomer sau punctul central în care se unește două componente identice ale unui cromozom. Reziduurile unui al doilea centomer, probabil inactiv, se poate găsi în cromozomul 2 uman. Și în al treilea rând, comparativ cu un  cromozom normal care are secvența ADN repetitivă numită telomer, la ambele capete, cromozomul 2 are secvențele telomerice nu doar la ambele capete, ci și în mijloc.
Oliver este un mutant, o primată cu față de om și statură bipedă.
În partea a treia, autorul vorbește despre modul în care experimente genetice pe cimpanzei și oameni s-au derulat discret încă din anii 1980 în mai multe țări, precum: Anglia, Statele Unite, Rusia și China. Cercetătorii intervievați au spus că apariția unui hibrid cimpanzeu-om este o realitate. Tot în partea a treia, se fac dezvăluiri despre un experiment la un centru de primate unde s-a folosit spermă umană și rezultatul a fost un cimpanzeu, care mai apoi a fost eutanasiat.
Primatele și oamenii au multe în comun, structura genetică este 99% identică. Se credea că diferența dintre animal și om constă în abilitatea de a folosi unelte, dar cimpanzeii folosesc unelte. Ei au și o cultură, conservată de generații.
Analizele genetice: Cromozomii sunt mixturi de om și primată
În partea a patra, analizele genetice ale sângelui lui Oliver demonstrează că numărul de cromozomi se situa undeva între cei din ADN-ul uman și cel al cimpanzeului.
Din cele 40 de celule studiate, 38 arată că Oliver este cimpanzeu, iar 2 celule prezintă 47 de cromozomi.
Autorul vorbește apoi despre cazul actriței japoneze care a fost de acord să aibă contact sexual cu cimpanzeul Oliver, de dragul științei, live în fața a milioane de spectatori. Oliver a fost compătimit de public și i s-a recomandat un avocat și un prezervativ.
Asemeni cazului de împerechere cal-măgar sau tigru-leu, și oamenii și cimpanzeii pot crea un hibrid genetic. Ce se întâmplă atunci când în natură două specii se împerechează, iar rezultatul lor este steril și nu poate menține reproducerea. Natura deține un mecanism de protecție care previne combinarea speciilor.
Legile previn împerecherea între animale și oameni, dar dacă companiile produc hibrizi GMO pe post de sclavi?
Ce se întâmplă dacă oamenii combină gene de la diferite specii de animale? Este posibil ca acest nou „produs” să fie patentat? În partea a cincea, autorul vorbește despre încercarea unui cercetător american de a obține patentul pentru un hibrid primat-om. Aplicația nu a fost acceptată deoarece hibridul era mai mult om.
La ce raport este patentat un hibrid animal-om? La 50-50, 60-40, 70-30, 80/20 sau alte raporturi? În mod fundamental, încercarea de a patenta un hibrid om/primat nu își are obiectul deoarece ființele vii nu au nevoie de un patent precum obiectele.
Noile semințe GMO, combinații om/animal, animale și insecte nu ar trebui vândute pentru că au părți comune.
Semințele, animalele și insectle nu ar trebui folosite în scop economic deoarece crează tot felul de probleme morale și sociale. În prezent, combinația genetică animal/om pentru generarea de profituri este permisă prin lege în multe țări ale lumii.
De câte gene umane are nevoie o plantă, animal sau insecă pentru a beneficia de drepturile omului?
Dr. Patrick Dixon a pus această întrebare: Câte gene umane trebuie să conțină un animal pentru a câștiga drepturile omului într-o instanță de judecată? Judecătorul a răspuns că dacă o maimuță ar avea mai de 50% gene umane și ar comite o crimă, ar fi judecată într-o instanță și supusă legilor societății. Atunci dr. Dixon a spus că maimuța are deja 98% gene umane, la care judecătorul a spus că i-ar mai trebui 1% pentru a fi considerată om.
Cum s-a permis îndepărtarea lui Oliver fără a fi considerat „uman”, fără să beneficieze de drepturile și privilegiile acordate oamenilor, cum ar fi dreptul de a nu fi vândut ca un obiect? Oliver are o inimă, un suflet și maniere mai mult asemănătoare oamenilor decât maimuțelor. Oliver vrea doar oameni împrejurul său și o femeie ca partener sexual atunci când va ajunge la maturitate.
La ce nivel ar trebui să fie genele umane pentru ca experimentele medicale să fie condiționate de consimțământ?
 Despre Oliver putem spune că este mai mult decât un animal. Dacă el ar fi judecat ca om de o instanță, atunci apar multe întrebări. Dacă lui Oliver i se acordă libertatea și dreptul de a nu fi vândut sau tratat ca un animal, atunci acea diferență de 1% este suficienă pentru a întreba despre modul în care oamenii tratează cimpanzeii? Mai pot fi ei cobai sau vânduți ca animale, având în vedere că au gene 98-99% umane?
Oliver ne mai ridică o întrebare: Cine suntem? Suntem animale sau ceva diferit și unic? Oliver ne face să credem că oamenii au mai mute în comun cu animalele, deși multor oameni nu le place să creadă asta din motive religioase, de exemplu. Hibrizii om/animal pot să ajungă în Rai? Pot fi ei mântuiți? Pot fi acuzați de infracțiuni și pedepsiți prin privarea de libertate? Au dreptul la educație, să urmeze școli sau colegii?  Când Oliver nu a mai fost folositor, el a dispărut din spațiul public complet. A fost închis 9 ani într-un laborator de cercetare și din fericire, nu a fost folosit în niciun experiment.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.