Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Manager ONG acuzat că a folosit fondurile organizației pentru a finanța terorismul

in Evenimente/Extern/Stiri online

Un manager al organizației ONG World Vision, responsabil în special de ajutorarea copiilor din Fâșia Gaza, este acuzat că a transferat bani din fondurile organizației către gruparea paramilitară palestiniană islamistă Hamas.

Potrivit procurorilor, Mohamed Halabi a profitat de poziția sa în cadrul organizației non-profit și a deviat către teroriști aproximativ 60% din fondurile anuale. „Trebuia să ajute poporul palestinian și la reconstrucția din Gaza, dar Halabi a folosit banii din comunitatea internațională pentru a reconstrui infrastructura teroristă Hamas”, relatează El Mundo, care citează surse judiciare.mohamed halabi
Banii ajungeau în armata islamistă prin intermediul mai multor ”persoane cheie”, pe care Mohamed Halabi le angaja fictiv în cadul ONG-ului. De asemenea, toate cheltuielile proiectelor de care managerul se ocupa erau contabilizate cu sume duble. În total, Halabi a finanțat islamiștii cu 1,5 milioane de dolari pe o perioadă de 4 ani.

Într-un comunicat emis de către World Vision se precizează că organizația nu are nicio legătură cu terorismul și dorește un proces transparent în cazul managerului Mohamed Halabi. ”World Vision este o organizație creștină care ajută copiii și familiile să lupte cu sărăcia și nedreptatea. Prin urmare, respingem orice implicare în organizații politice, militare sau teroriste”, se arată în comunicat.

World Vision este una dintre cele mai importante organizații non-profit prezentă în aproape 100 de țări. Unul dintre principalii săi donatori este ONU.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate