Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mâncarea vie izvor de tinereţe şi de sănătate

in Sanatate

sanatate-condimentata-10-mirodenii-si-ierburi-care-iti-fac-bine_size1

În zilele noastre, cercetătorii din toată lumea sunt de acord în privinţa unui lucru: alimentaţia trebuie să fie variată, echilibrată din punctul de vedere al cantităţii de albumine, grăsimi, hidraţi de carbon, vitamine şi microelemente. Dar de ce în faţa unei asemenea bogăţii în alegerea complexelor de vitamine şi de microelemente, majoritatea dintre noi nu se simt bine, sunt obligaţi să se adreseze medicului sau să apeleze la unele metode tradiţionale de tratament – dieta cu sucuri, cu miere sau cu lactate?

Desigur, sunt şi multe exagerări, însă organismul nu iubeşte stresul şi dezordinea în nutriţie. Nu este mai bine să vă analizaţi regimul alimentar şi să puneţi pe primul plan produsele necesare organismului, să le excludeţi pe acelea care transformă intestinul într-un coş de gunoi în care se adună resturi şi toxine (care constituie mediul ideal pentru răspândirea microbilor)? Trebuie să respectaţi un principiu care nu poate fi combătut: un organism viu trebuie să primească cât mai multă hrană vie.

Enzimele – responsabile de menţinerea sănătăţii

Unul dintre fondatorii sistemului menţinerii sănătăţii pe cale naturală, medicul Edgar Howell, a ajuns la concluzia că principalul component care diferenţiază mâncarea crudă de cea care a suferit o prelucrare culinară îl constituie fermenţii sau enzimele. El a stabilit că aceste particule de măsurare a energiei vitale sunt distruse la o temperatură mai mare de 500 grade. În produsele pasteurizate, sterilizate, conservate, congelate aceste particule sunt distruse. Din pacate, practic toată populaţia statelor puternic dezvoltate foloseste mai ales alimente care au suferit o prelucrare culinară şi nu mai conţin fermenţi. Pe parcursul unei cercetări de 20 ani asupra a 800 de bărbaţi, doctorii de la Şcoala de Medicină de la Harvard au adunat date despre conţinutul fructelor şi legumelor proaspete din regimul alimentar al pacienţilor. Rezultatele obţinute au fost extraordinare: s-a demonstrat că, dacă se ia în consideraţie vârsta pacientului, riscul unui atac cerebral scade pe masură ce creşte cantitatea de fructe proaspete şi legume în alimentaţie.

Fermenţii sau enzimele, îmbunătăţind metabolismul, reprezintă baza existenţială a oricarui organism. Vitaminele, sărurile minerale, hidraţii de carbon şi albuminele înseamnă foarte mult pentru organism. Fermenţii sunt capabili să redreseze procesele complexe de distrugere şi sinteza noilor substanţe.

Fermenţii intensifică percepţia auditivă şi vizuală

Orice reacţie chimică şi biologică ce se petrece în organismul nostru are nevoie de participarea necondiţionată a enzimelor. Fără ele, noi la propriu vorbind nu putem nici măcar să clipim, nemaivorbind despre alergat sau respirat. Fermenţii intensifică  percepţia auditivă şi vizuală, ei joacă un rol important în digestie şi în procesele de purificare a organismului. Reânnoirea conţinutului celular al pielii, sângelui, oaselor, toate acestea şi multe altele sunt determinate în întregime de activitatea enzimelor. De ele depinde starea funcţională a sistemului imunitar al organismului, care împiedică apariţia infecţiilor, deshidratează toxinele şi extrage din produse celulele vitale.

Imediat după naştere, fiecare dintre noi prelucrează enzimele, ceea ce îmbogăţeşte relaţia tuturor proceselor care contribuie la eliberarea, dar şi la pierderea de energie. Pe măsură ce îmbătrânim, capacităţile noastre de a prelucra fermenţii scad, de aceea atitudinea precaută faţă de enzime este unul dintre principiile de bază ale menţinerii sănătăţii pe cale naturală.

Alimentele prelucrate termic dăunează sănătăţii

Încă din anii ’30 ai sec. al XX-lea, medicul Howell a încercat să le demonstreze contemporanilor că mâncarea prelucrată termic dăunează sănătăţii în mod iremediabil. În legătură cu larga răspândire a produselor alimentare conservate situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult. În afară de aceasta, ca urmare a unei păstrări de lungă durată şi a transportării produselor naturale şi, din cauza folosirii îngrăşămintelor şi pesticidelor în procesul de creştere, din cauza recoltării înainte de vreme, din cauza pasteurizării şi sterilizării, fermenţii sunt distruşi în întregime, ceea ce lasă urme în sănătatea oamenilor.

Cum să schimbăm această situaţie care este o consecinţă a civilizaţiei, a unui ritm rapid al vieţii? Experienţa multor naturopaţi, dietologi şi nutriţionişti a demonstrat că nu există o dietă care să li se potrivească tuturor şi întotdeauna.

Trebuie să atragem atenţia însă că mâncarea vie este un mijloc minunat de a ne menţine sănătatea şi de a avea greutatea dorită. Înţelegerea acestui fapt se poate îndeplini prin nişte recomandări simple, care nu distrug nici ritmul, nici stilul dumneavoastră de viaţă. Este vorba aici doar despre o oarecare reglare a regimului alimentar.

O masa pe zi – numai legume şi fructe

Astfel, zilnic o masă trebuie să constea numai din legume şi fructe proaspete, sucuri sau salate. Acest regim dă rezultate uimitoare dacă este aplicat dimineaţa pe stomacul gol. În afară de aceasta, fiecare masă trebuie începută cu legume sau salată şi de-abia după aceea puteţi să treceţi la mâncărurile mai grele. Încercaţi să limitaţi cantitatea de albumine de origine animală (carne, ouă, peşte) la o singură masă pe zi şi nu mai des de 2-3 ori pe săptămână. Acesta va fi şi prânzul dumneavoastră energetic. Luaţi în consideraţie faptul că volumul stomacului nu depăşeşte în medie un litru şi umpleţi-l nu mai mult de trei sferturi. Stomacul umplut până la refuz este asemenea unei maşini de spălat în care aşi băgat prea multe rufe: alimentele se transformă într-un bulgăr, iar toate forţele se duc către digerarea lui.

Seara se recomandă o cină liniştită, care să constea din hidraţi de carbon şi legume. O dată pe săptămână trebuie să aveţi o zi de odihnă, când consumaţi numai fructe şi legume proaspete. De asemenea, este bine să le amintim celor care sunt tot timpul grăbiţi că mâncarea trebuie mestecată bine. Aceasta nu numai că ajută stomacului să îndeplinească bine rolul, dar păstrează şi energia şi fermenţii digestivi.

Enzimoterapia – o practică nouă în medicină

În acele momente din viaţă când organismul nu este sănătos (în acest caz el are nevoie de o cantitate mai mare de enzime) sau atunci când asupra lui acţionează nişte forţe distrugătoare şi nu aveţi posibilitatea să respectaţi recomandările de mai sus, compensaţi deficitul de enzime prin folosirea unor preparate terapeutice, care le conţin pe acestea într-o cantitate mare.

În ultimii ani, este introdusă tot mai mult în practica medicală o nouă metodă de tratament de perspectivă – enzimoterapia. Aceasta dă rezultate extraordinare în tratarea afecţiunilor cronice, în particular a hepatitei şi a cirozei ficatului, în bolile rinichilor, ale glandelor mamare. Folosirea unor suplimente de enzime în combinaţie cu folosirea zilnică a alimentelor naturale şi zilele de odihnă alimentară luate în mod periodic, cu trecerea timpului, duc la creşterea activităţii propriilor enzime, care sunt eliberate pentru a lua parte la toate procesele de importanţă vitală.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate