Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Manifestații de amploare la MADRID! Spaniolii militează pentru unitate, împotriva referendumului din Catalonia

in Extern

Astăzi este ziua Z pentru Spania. Are loc un eveniment la care nimeni nu se gândea acum câțiva ani în serios, deși semne că se va cere autonomia regiunii Catalonia s-au tot dat de-a lungul timpului.

Au început protestele și la Madrid, acolo unde spaniolii militează pentru unitate, împotriva referendumului din Catalonia. Piața denumită „Puerta del Sol” este blocată de manifestanți, iar traficul este imposibil.

El Pais: Guvernul de la Madrid susține că la referendum se poate vota de două ori, acuzând astfel autoritățile din Catalonia. De asemenea, reprezentanții Executivului susțin că votează și persoane care nu ar avea dreptul (imigranți fără cetățenie spaniolă, de exemplu)

Presa spaniolă scrie că polițiștii au tras cu gloanțe de cauciuc în manifestanți. Lucrurile degenerează în Barcelona.

Polițiștii au intervenit în forță în mai multe secții de vot, iar pe unele dintre ele le-a închis. Votanții au început să se îmbrâncească cu gardienii

Catalanii votează astăzi pro sau contra la referendumul de autodeterminare, în ciuda faptului că justiția spaniolă a declarat ilegal această consultare populară.

La referendum a participat și șeful guvernului local, Carles Puigdemont, care a votat la Cornella del Terri, la câțiva kilometri de secția unde trebuia să voteze pentru că aceasta a fost închisă de forțele de ordine.

Lupta pentru independență, un mix între apartenența la o cultură și nevoia de a administra banii cu adevărat autonom

În anul 1714, statul catalan a fost abolit oficial. Tradițiile și limba catalană au fost distruse încetul cu încetul, însă, în mod interesant, dialectul catalan a rezistat de-a lungul istoriei în ciuda represiunilor din interiorul Peninsulei Iberice.

În 1977, când s-a restaurat democrația, Catalonia a devenit una din cele 17 comunități autonome ale Spaniei și din acea clipă s-au înmulțit nemulțumirile.

Dincolo de cultura și istoria locală a regiunii care astăzi votează la un referendum declarat neconstituțional, deci ilegal, catalanii sunt nemulțumiți că se utilizează veniturile fiscale în alte zone ale Spaniei. Catalonia este, după Madrid, regiunea care contribuie cel mai mult cu taxe și impozite la stat față de regiunile sudice și sud-vestice unde contribuțiile sunt mai mici.

Sursa: huff.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate