Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

MARE ATENTIE! Virusul din restaurante care imbolnaveste zeci de mii de oameni in fiecare an

in Sanatate

Este vorba de norovirus, se precizeaza intr-un raport facut de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii. Conform raportului, in SUA,  au existat peste 1.000 de focare de norovirus, din pricina alimentelor contaminate, iar in jur de 21.000 de oameni s-au imbolnavit in decurs de trei ani.

Din numarul total de cazuri, 64% s-au produs in restaurante, 17% in urma in urma serviciilor prestate de firmele de catering sau de banchet, 4% s-au produs in conditii casnice si 1% – in scoli sau crese.

Raportul cercetatorilor americani mai arata ca in mai bine de 70% dintre cazurile semnalate, focarul infectiei cu norovirus a fost un lucrator bolnav, care a atins alimentele cu mainile goale. Potrivit expertilor din domeniul medical, norovirusul este foarte contagios si poate provoca epidemii oriunde se aduna oameni si se serveste mancare.

Medicii americani mai spun ca norovirusul cauzeaza diaree, greata si varsaturi puternice. Un studiu arata ca, anual, zeci de mii de oameni de pe continentul american sunt infectati cu acest virus. Alimentele cel mai frecvent contaminate sunt legumele cu frunze, fructele si molustele cum ar fi stridiile.

Specialistii precizeaza insa ca „orice aliment poate fi contaminat cu norovirus daca este atins dupa ce este gatit”. Pentru prevenirea infectiilor cu norovirus, medicii spun ca angajatii restaurantelor trebuie sa se spele in mod corespunzator pe maini si sa foloseasca manusi de unica folosinta sau diferite ustensile pentru a evita atingerea alimentelor.

Sursa: huff.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate