Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Marea Britanie a restrânge libera circulaţie! Mai multe tari din UE vor face acelasi lucru

in Extern

Consilierul prezidenţial Leonard Orban a declarat pentru News.ro că există mai multe ţări din vestul Europei care analizează posibilitatea implementării măsurilor propuse la Bruxelles de Marea Britanie privind prestaţiile sociale şi libera circulaţie. Astfel, state precum Germania, Austria şi Danemarca ar putea să activeze acordul potrivit căruia drepturile lucrătorilor comunitari ar fi diminuate.

nFnIG271

“Ideea de a mai restrânge libera circulaţie a persoanelor nu le aparţine doar britanicilor. Ea este larg susţinută de alte state membre din vestul Europei. De altfel, mecanismul de indexare a alocaţiilor pentru copii, după ce va fi adoptată legislaţia europeană corespunzătoare, este posibil să fie aplicat de un număr de alte state membre. Danemarca deja a anunţat că va aplica o asemenea legislaţie. Germania a zis că analizează oportunitatea introducerii unei asemenea măsuri. Alte state membre au spus că se gândesc foarte serios la introducerea unei asemenea măsuri, de exemplu Austria”, a declarat Leonard Orban într-un interviu acordat News.ro.

În schimb, potrivit lui Orban, nu există semnale că decizii similare vor fi luate în ţări precum Italia sau Spania, unde lucrează un număr semnificativ de români.

“Dar, până în 2020, se pot întâmpla multe”, a mai declarat consilierul prezidenţial pe Afaceri Europene, acesta fiind anul în care ar urma să intre în vigoare restricțiile cu privire la alocațiile pentru copiii celor care lucrează în alte țări UE.

Leonard Orban a explicat că, în cea mai mare parte, muncitorii români care se află în Marea Britanie în acest moment nu vor fi afectaţi de prevederile acordului, ci doar cei care vor începe de acum încolo să vină în Regatul Unit.

“În Marea Britanie, din cifrele pe care le avem noi, vorbim doar de aproximativ 420 de copii care sunt în această situaţie. Dacă această măsură va fi aplicată de alte state, vom vorbi de un număr mult mai mare de copii care sunt în situaţia respectivă”, spune consilierul prezidenţial.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate