Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Marea Britanie în haos. Liderii UE cer urgent ieșirea Regatului din Europa. Britanicii refuză, dar au devenit brusc rasiști

in Evenimente/Extern/Stiri online

După votarea Brexit-ului în Marea Britanie s-a instalat haosul. Oamenii politici care susțineau Brexit-ul bat în retragere, alții se întreabă cum a reușit David Cameron să convingă poporul în favoarea referendumului, liderii UE nu acceptă nicio amânare, lira se depreciază, iar oamenii au devenit brusc rasiști.

Situație fără precedent în Europa, după ce aproximativ 52% dintre cetățenii au votat Brexit-ul. Aceeași cetățeni, poate chiar în număr mai mare (3 milioane) au semnat o petiție prin care se cere Parlamentului britanic reorganizarea referendumului pentru a repara ceea ce pare o greșeală stupidă: ieșirea din Uniunea Europeană.

Liderii UE, care astăzi se întâlnesc la Bruxelles, au somat în mai multe rânduri Marea Britanie să invoce articolul 50 din Tratatul Unirii, necesar pentru a se demara formalitățile Brexit-ului. În schimb, George Osborne, ministrul britanic de Finanțe, spune că „doar Marea Britanie poate invoca articolul 50”, și va fi posibil doardupă ce va exista o viziune clară despre ”aranjamentele cu vecinii europeni”.  Între timp, Marea Britanie riscă să intre într-un declin economic, după ce lira a înregistrat un nou minim istoric din cauza scăderii ratingului Regatului de către agenția americană de rating Standard&Poor.

Panica se simte însă pe stradă. Mesaje ostile și rasiste sau conflictele sunt la ordinea zilei, iar ”Pleacă în țara ta!” tinde să devină hit-ul amar al verii în Marea Britanie. În ceea ce privește sutele de mii de cetățeni români stabiliți în Regatul Unit, autoritățile române, inclusiv cele britanice, oferă asigurări că în următorii doi ani nimeni nu va fi afectat, iar românii sunt bineveniți pe teritoriul Regatului Unit. Una din zecile probleme de după Brexit este situația studenților străini, care vor fi obligați probabil să se adapteze condițiilor de învățământ din exteriorul UE, ceea ce implică taxe mai mari.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate