Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Maresc jocurile inteligenta copiilor?

in Educational

Fiecare parinte isi doreste un copil inteligent care sa isi foloseasca din plin capacitatil intelectuale. Insa, foarte putini stiu ca jocurile ii pot ajuta pe copii in aceasta privinta. Cei mai multi dintre noi credem ca scoala si exercitiile variate ne ajuta copiii sa=si dezvolte inteligenta. Dar jocul are un rol important in dezvoltarea creierului si a abilitatilor sociale, poate cel mai important.

Astfel se cunoaste teoria conform careia invatatul si distractia merg impreuna. Prin joc, ar trebui sa le trezim copiilor curiozitatea, sa-i facem sa fie receptivi, sa-i invatam sa gandeasca sis a le mentinem creativitatea si curajul de a experimenta lucruri noi. Astfel, jucati-va cat mai mult cu copiii dumneavoastra, indiferent de locul und va aflati, la cumparaturi, in masina sau acasa, cu conditia sa existe disponibilitate si fantezie. Provoca-ti copilul sa gandeasca sis a invete distrandu-se. de altfel, copilul are nevoie si de momente in care sa se joace spontan sis a nu fie nimic programat, precum si de miscare in aer liber pentru a-si dezvolta intelectul. Jocurile simple si eficiente se por adapta in functie de varsta copilului.

Un exemplu de astfel de joc este Ce-ar fi daca?. In functie de situatia in car va aflati, puneti intrebari si dati raspunsuri legate de ceea ce vedeti in jur. Astfel, poate fi parcurs si un drum mai monoton sau ii poti distrage atentia cand faceti cumparaturi. Astfel, pe rand, unul pune intrebari si celalalt raspunde.

Un alt exemplu este jocul Ce-ar fi daca? Care poate fi jucat oriunde. Intrebati-l despre o anumita persoana sa despre el insusi: “Ce-ar fi daca-ai fi un fluturas?”, apoi puneti-l sa si argumenteze.

Provoaca-l sa-si tina un jurnal in care sa scrie lucrurile interesante pe care le-a aflat peste zi. Copilul poate beneficia de mai multe medii de stocare (scris, audio, filmat). Copiii mici pot face un desen care sa descrie cum a fost ziua care a trecut.

Micii detectivi este un joc mai elaborat, care presupune o munca mai intensa, recomandat copiilor mai mari de 7 ani. Astfel, se alege o tema interesanta, despre care el trebuie sa adune cat mai multe informatii din cat mai multe surse: biblioteca, internet, dictionare, sa intrebe persoane care stiu mai multe detalii s.a. Interesati-va pe parcurs despre cum merge tema lui si ajutati-l sa strnga cat mai multe materiale. Apoi urmeaza un raport amanuntit, care poate fi ;scris, dar poate avea si alte elemente, precum fotografii, inregistrari video sau desene.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate