Maria Olaru bătută la antrenamente: Mi-a îndesat câteva palme de învățatură, și are domnul Bellu o mână grea…

in Evenimente/Sport/Stiri online

Fosta gimnastă, Maria Olaru lansează, luna aceasta, cartea autobiografică intitulată sugestiv “Prețul aurului. Sinceritate incomodă“, în care povestește despre viața plină de sacrificii a unui sportiv olimpic, dar și despre bătăile ”de învățătură” primite de la antrenori, inclusiv de la Octavian Bellu.“Uneori, teroarea e mai greu de suportat când te temi că vei fi pedepsită, decât pedeapsa în sine“, scrie Maria Olaru.

Campioana povestește despre dietă și kilogramele care trebuiau topite rapide, iar ca soluție apela la provocarea vomei. Una din mărturisirile cele mai șocante ale Mariei este un episod pe care o are în prim plan pe colega ei, Andreea Ulmeanu, bătută crunt de părinți chiar în sala de antrenamente, pentru că a adus dulciuri colegelor. “Partea și mai groaznică a urmat după aceea: parinții Andreei Ulmeanu au fost convocați la școală, căci antrenorii principali (n.r. Octavian Bellu și Mariana Bitang) voiau s-o exmatriculeze, ca să dea un exemplu pentru toate celelalte. Așa se face că eu (altfel, prea obișnuita cu violențele fizice care îmi maltrataseră copilăria) a trebuit să asist și la o scenă cumplită, pe care nu o pot uita. Acolo, în sală, pe aparatul numit sol, în fața tuturor, [subliniere]tatăl colegei noastre și-a scos cureaua de la pantaloni, a pus-o jos și a bătut-o, lovind-o cu sălbăticie, parcă incitat de plânsetele și contorsionările ei.[/subliniere] A fost un spectacol degradant și, pentru mine, traumatizant.”, spune Maria Olaru, care continuă să povestească că a primit o palmă ”grea” de la Octavian Bellu pentru că a plâns la vederea colegei bătute.

Maria amintește de mai multe incidente violente, parcă bătaia fiind instrumentul eficient la antrenamente și prețul suprem al aurului, indiferent de consecințe la nivel fizic sau psihic. ”Când m‑am dat jos, iar m‑a bătut, mi‑a dat cu palma peste față și m‑a trântit jos pe parchet, când eram jos acolo a început să mă calce în picioare. Plângeam foarte tare. Mi s‑au umflat ochii și fața. La ochi eram puțin vânătă”.

Contactat de jurnaliști, Octavian Bellu spune că își amintește de bătaia luată de Andrea, dar nu și de instrucțiunile violente aplicate de el la antrenamente, motivând că nu își mai aduce aminte, dar oricum este o persoană calmă de obicei.

sursă: gazeta sporturilor

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.