Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Marian Godină sfătuiește șoferii cum să evite amenda în trafic: Evitați adresarea cu “șefu’”!

in Evenimente/Stiri online

Controversatul polițist din Brașov, Marian Godină, a ținut să transmită un mesaj șoferilor din România și să le ofere câteva indicații privind normele de comportament în fața unui agent de poliție.

”Circulă pe net numeroase articole pe această temă. Din curiozitate, am citit și eu unul și am rămas uimit de ceea ce scria acolo, chiar m-am amuzat. Am realizat apoi că mulți nu sunt amuzați și că iau chiar de bune acele sfaturi și chiar le pun în practică.”, explică Godină într-o postare pe Facebook.

Polițistul relatează din experiențele din trafic cu șoferii care uneori îl fac să se simtă ”cel controlat” și dă câteva sfaturi de cum trebuie abordată situația pentru a se ”îndulci” amenda. ”E dreptul tău ca polițistul să îți spună motivul opririi, dar eu dacă aș fi oprit pentru că vorbeam la telefon, ultimul lucru pe care l-aș face ar fi să întreb “da’ de ce m-ai oprit?”. Nu dă bine să faci pe prostul iar asta sigur îl va deranja pe polițist. Așadar, o replica mult mai bună ar fi “știu de ce m-ați oprit”. Aceasta merge la fix cu un zâmbet, indiferent de sex și vârstă. Deja porniți cu un avantaj și calea spre un avertisment vă este deschisă. Unii polițiști sunt ușor deranjați când li se vorbește per tu, așa că luați în calcul că folosirea pronumelor de politețe e gratuită.”, precizează Godină.godina

De asemeni, polițistul subliniază faptul că adresarea în fața organelor cu ”șefu”, o replică devenită hit pe șoselele din România și nu numai, nu este tocmai metoda potrivită. ”Evitați adresarea cu “șefu’”! Mie mi se pare că denotă incultură și e o formă de lingușire care nu își are rostul. Nici nu am cunoscut vreun coleg căruia să îi placă să i se spună așa, decât șefilor, dar no…ei sunt șefi!”

În ceea ce privește decizia polițiștilor de a da amendă sau avertisment, Marian Godină dezvăluie că asta depinde foarte mult de gravitatea faptei și atitudinea șoferului. ”Când fapta comisă e una minoră și conducătorul auto a avut o atitudine corectă și civilizată tind să îi aplic un avertisment, dar pentru că știu că un om nu își arată caracterul la prima întâlnire, ci la ultima, după ce completez procesul-verbal, las nebifate căsuțele din dreptul avertismentului și amenzii și mă duc la șofer și îî spun:
– Amenda este atâta, ce obiecțiuni aveți de făcut?
„Ce obiecțiuni să mai am? Am greșit, asta e!” În momentul ăsta sunt convins că merită avertisment și completez rubrica cu majuscule.
“În primul rând nu v-ați prezentat, nu aveți caschetă, nu aveți ordin de serviciu“ AMENDĂ!”, mărturisește Godină care obiectează ferm împotriva articolelor care promovează obligațiile agenților în trafic, precum purtarea caschetei. ”Ce m-aș face dacă aș vedea un tâlhar fugind cu o geantă și nu aș avea cascheta? L-aș ruga să mai dea o tură și între timp mi-aș așeza și eu șapca pe cap, ca să îmi pot permite să îl legitimez?”, adaugă polițistul.

În final, Godină precizează că nu întotdeauna atitudinea pozitivă din partea șoferului îi asigură acestuia și șansa de a scăpa de amendă. ”În final, am să vă dau sfatul care sigur vă va scăpa întotdeauna de amendă: respectați legea!”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate