Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Martorii misterioși ai asasinării lui J.F Kennedy

in Articole/Istorie

La 22 noiembrie 1963, în Piața Dealey din orașul Dallas, Texas, a fost ucis prin împușcare cel mai iubit președinte al Americii, John Fitzgerald Kennedy, în timpul unei plimbări oficiale prin oraș. Inevitabil și pentru că stă în natura omului să se apere, la auzul focurilor de armă, lumea prezentă la paradă s-a culcat la pământ, însă o singură persoană rămâne în picioare continuând să filmeze momentul, cu calmitate. Lady Babushka, așa cum a fost numită după baticul purtat pe cap, obicei întâlnit la femeile bătrâne din Rusia, surprinde întregul incident și cel mai probabil chiar și imagini cu asasinul. Niciodată nu s-au cunoscut alte detalii. Femeia a părăsit locul fără a se grăbi, imediat ce s-a instalat alerta și agenții de poliție au început să interogheze martorii.kennedy 3
Pe cealaltă parte a străzii, chiar în momentul în care mașina decapotabilă a președintelui trece, un bărbat misterios deschide o umbrelă neagră, într-o zi în care soarele ardea la 18 grade și o ridică deasupra capului mai mult decât normal. În fața lui, un alt bărbat în cămașă de culoare albastru deschis, ridică un braț în semn de salut sau aviz.kennedy 1 Imediat după ce au încetat focurile de armă, bărbații rămân liniștiți, așezați pe marginea carosabilului, după care pleacă fiecare în direcții diferite. La fel ca și Lady Babushka, aceștia au dispărut și nimeni nu i-a căutat pentru nimic, deși erau martorii asasinării unui președinte. Autoritățile arestează un fost militar oswaldcare a dezertat, pe nume Lee Harvey Oswald, ca fiind vinovat de moartea lui L.F.Kennedy. Suspectul declară că este doar un „țap ispășitor” după care este ucis la doar două zile de la prinderea lui, chiar în incinta arestului în condiții de maximă securitate. Autorul crimei este Jack Ruby, proprietarul unui club de noapte de striptease, care și-a motivat gestul ca fiind un impuls provocat de durerea morții celui mai iubit președinte.
Cinci ani mai târziu, o serie de jurnaliști și detectivi americani caută dovezi și spre deosebire de Lady Babushka, care niciodată nu a fost găsită, bărbatul cu umbrelă a fost identificat ca fiind Louis Steven Witt, fost comercial de asigurări în Dallas. Acesta recunoaște prezența lui la locul crimei și susține că a deschis umbrela în semn de protest față de președinte și că nu îl cunoaște pe bărbatul cu cămașă albastră. Cei doi au fost surprinși împreună la locul crimei așezați relaxați pe iarbă, ca și cum se pregăteau de un picnic. Specialiștii au apreciat atitudinea lui Witt ca fiind a unui agent antrenat în arta minciunii. Mai mult decât atât, în ciuda calității slabe a pozelor, se apreciază că bărbatul în albastru purta o cască în ureche și armă ascunsă sub cămașă, ceea ce a ridicat și mai mult suspiciuni. Mai multe persoane au bănuit că bărbatul era Orlando Bosch, un cubanez cunoscut pentru acte de terorism, dar niciodată nu s-a putut demonstra acest lucru.kennedy 2
Asasinarea președintelui J.F Kennedy este mai mult decât învăluită în mister, ținându-se cont de greșelile voite făcute de autoritățile americane în elucidarea cazului: mașina în care se afla președintele a fost spălată imediat după incident, cadavrul lui Kennedy a fost luat din Texas și dus pentru examinare la Washington, fotografiile autopsiei lui Kennedy au dispărut. Toate acestea au dus la concluzia că nu a fost niciodată vorba de ineficiența autorităților, ci mai degrabă de un plan macabru, minuțios calculat de puteri politice. De altfel, au existat rumori potrivit cărora, chiar Jacqueline Kennedy, Prima Doamnă a Americii, ar fi ordonat asasinatul din cauza infidelității soțului cu celebra Marilyn Monroe.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate