Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Marturii in urma exploziilor de la Bruxelles! Peste tot zăceau oameni fără cap. O femeie care ținea în brațe un copil țipa Unde-mi e copilul?

in Extern

Pe măsură ce fumul s-a risipit, a devenit tot mai clară scena dezastrului după ce două bombe au explodat în aeroportul Zaventem din Bruxelles: victimele zăceau în bălţi de sânge, înconjurate de plăci căzute din tavan şi cioburi de sticlă. Bilanţul oficial indică 34 de morţi şi 187 de răniţi.

panica_21915900
„Un bărbat a strigat ceva în arabă, apoi s-a auzit o explozie puternică“, îşi aminteşte Alphonse Lyoura, un agent de securitate de la aeroport, citat de AFP. Mai târziu, o a doua bombă a fost detonată. „Am ajutat cel puţin 6-7 răniţi. Era panică peste tot. Am văzut oameni plini de sânge întinşi pe jos, care nu se mişcau, iar alţii care-şi pierduseră membrele. Un bărbat rămăsese fără ambele picioare, iar un poliţist avea o mână schilodită“.

Belgianul David Crunelle, în vârstă de 36 de ani, se pregătea să plece spre Japonia. „S-au auzit două explozie în terminalul de Plecări, la distanţă de câteva secunde. Apoi totul a fost cufundat în beznă. Apoi, instant, lumea a început să ţipe şi să plângă, în timp ce se îndrepta spre ieşire – călătorii din aeroport şi angajaţii companiilor aeriene – toţi fugeau fără să ştie neaparat încotro“.

explozie-bruxelles5
Belgianul David Crunelle, în vârstă de 36 de ani, se pregătea să plece spre Japonia. „S-au auzit două explozie în terminalul de Plecări, la distanţă de câteva secunde. Apoi totul a fost cufundat în beznă. Apoi, instant, lumea a început să ţipe şi să plângă, în timp ce se îndrepta spre ieşire – călătorii din aeroport şi angajaţii companiilor aeriene – toţi fugeau fără să ştie neaparat încotro“.

Yassine Amrani, în vârstă de 39 de ani (foto dreapta): „Peste tot zăceau oameni fără cap. O femeie care ţinea în braţe un copil ţipa  «Unde-mi este copilul?!» I-am spus că-l ţine în braţe, dar mi-a răspuns că mai are unul, pe care nu îl găseşte“. Yassine a povestit că prietenul lui a urcat la etajul 3, acolo unde a fost detonată bomba şi de acolo a strigat la el să nu urce pentru că sunt morţi peste tot. „Sângele se scurgea pe scări. Am încercat să ajut pe cine am putut, de-aia sunt plin de sânge“

explozii-in-bruxelles-tavanul-aeroportului-s-a-prabusit-imagini-tulburatoare-din-interior-370317

Zach Mouzoun, care a ajuns din Geneva pe aeroportul Zaventem cu 10 minute înainte de prima explozie, a declarat ca cea de-a doua detonare a fost mai puternică şi a dus la prăbuşirea tavanului şi la spargerea ţevilor. „A fost cumplit. Tavanul s-a prăbuşit, peste tot erau oameni răniţi, sânge şi bagaje. Mergeam printre dărâmături, era ca o scenă de război“.

„Am simţit suflul exploziei în tot corpul. Ne uitam unii la alţii să ne hotărâm în ce direcţie să fugim. Era instinctul ăla care ne îndemna să plecăm de acolo. Apoi am văzut oameni care alergau spre noi plângând“, a declarat o americancă.

Mă îndreptam spre check-in când două bombe au explodat. Nu mai vedeam nimic, totul se prăbuşea peste noi. Era un haos de nedescris“, a povestit Jef Versele, în vârstă de 40 de ani din Ghent, Belgia. El se afla două etaje mai sus de locul exploziei, dar spune că mulţi oameni din jurul lui au fost răniţi. „Bomba s-a auzit de undeva de jos, iar explozia s-a propagat prin tavan, iar mai multe ferestre s-au spart“.

CITESTE MAI MULT PE ADEVARUL.RO

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate