Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mărturisiri scandaloase din culisele fabricilor de bere din România

in Evenimente/Stiri online

O investigație Rise Project arată că fabricanții renumiți de bere din România nu se încadrează în standardele înalte de preparare a berii, așa cum se fac cunoscuți prin publicitate. Aditivii chimici și enzimele fac parte din rețetă, chiar dacă nu sunt specificate pe etichetă. Sunt de altfel periculoase pentru sănătate.

Mai toate companiile internaționale producătoare de bere, cu sediul în România, promit un produs curat din punct de vedere al ingredientelor folosite la fabricare, gust unic și satisfacție maximă. În realitate berea din țara noastră te poate băga în spital, și nu doar pentru că a fost consumată în cantități prea mari.

O investigație Rise Project arată că aditivii și enzimele industriale sunt adăugate în cantităţi mari în bere odată cu apa, hameiul, malţul din orz, mălaiul sau alte cereale.

”Se fac mici șmecherii, pe furiș. Când ești presat, când ești la vârful sezonului și tu trebuie să livrezi, iar în container ai niște bere greșită, trebuie să faci ceva… Ce poţi face este să adaugi niște aditivi. Ceri permisiunea șefului și asta faci. Eu, ca fabricant de bere, nu sunt complet sigur ce se va întâmpla cu berea respectivă și ce ţi se va întâmpla ţie dacă o bei. Poate o să ai doar dureri de cap și totul e în regulă. Ei te vor întreba cât ai băut. Îţi vor spune că cinci sunt prea multe și că trebuie să bei maxim trei”, a mărturisit un fost director Ursus Breweries, potrivit Rise Project.

Nici hameiul nu mai este natural. Potrivit aceleiași surse, un fost angajat Heineken confirmă că firma de renume la nivel mondial poate fabrica bere în cantități uimitoare în timp record, folosindu-se de diverse substanțe chimice precum extractul de hamei modificat, cum este tetrahop, fungamyl, care accelerează descompunerea amidonului pentru a produce o cantitate mai mare de alcool sau ceremix-substanță responsabilă cu îmbunătățirea calității berii și a materiilor prime.

În România enzimele nu sunt considerate ingrediente, motiv pentru care producătorii nu sunt obligați să le specifice pe etichetă. Cu toate acestea, Uniunea Europeană atrage atenția asupra faptului că enzimele au evoluat și au devenit din ce în ce mai complexe și sofisticate, ceea ce implică o serie de riscuri cauzate de natura și sursa chimică ale acestora. Germania a interzis utilizarea lor în fabrici încă din anul 1993.

Potrivit Asociației Berarilor, în țara noastră se consumă anual 15,8 milioane de hectolitri de bere, plasând România pe locul 7 în Europa.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate