Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Măsuri dure luate de guvern față de defrișările ilegale. Cum vor strica acestea afacerile mafioților din pădurile României?

in Politic

Într-o intervenție făcută la TVR, premierul Dacian Cioloș prezintă planul guvernului de a face ordine în pădurile din România, defrișate sălbatic de mafia lemnului:

”Pregatim un pachet de masuri care sa limiteze defrisarile ilegale si care sa permita statului un control mai strict al taierilor in general. Un pachet care va include si masuri legislative, dintre care pe unele le-ati vazut. Astazi am adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care am crescut nivelul sanctiunilor pentru cei care nu-si fac treaba in a mentine in conditii legale padurile, in a pazi padurile, in a le exploata legal. (…) Am venit cu o masura de sprijin financiar pentru acea parte din padurile private care sunt in afara oricarui control si oricerui supravegheri.

Am cerut sa avem o legislatie in asa fel incat pe fiecare parcela pe care se exploateaza material lemnos sa avem la capatul parcelei o pancarta pe care sa scrie in baza carei autorizatii se fac taieri, ce anume se taie, ce cantitate” (Aktual24.ro)

Cu noile măsuri inițiate de Guvernul Ciloș, mafia defrișărilor ilegale va avea mari dureri de cap pentru că simpla obligație de a marca terenul cu informații despre autorizații este „criminală” pentru acești mafioți. Peste toate, introducerea tuturor parcelelor într-un sistem informatizat, va permite controlarea online a zonelor aflate în exploatare.

Mai rămâne să fie investigată averea tuturor pădurarilor și a președinților de Ocoale Silvice, pentru a se vedea dacă aceasta este în acord cu sursele reale de venit ale acestora. Iar dacă nu, să fie confiscate, iar cei în cauză să fie cercetați penal.

În toată această nebunie a defrișărilor ilegale, trebuie subliniat un lucru dureros: nu doar firmele austriece sunt autoare ale dezastrului din pădurile României. La acesta a pus umărul o armată de români iresponsabili, lacomi, lipsiți de conștiință. Dacă s-a furat ca în codru, este în primul rând vina românilor!

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate