Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

„Medicamentul natural” care reduce colesterolul, scade tensiunea arteriala si impiedica aparitia unui infarct

in Sanatate

Usturoiul, denumit si popular ai, ai de toamna, baib, ceapa alba, pur, scaloi este o planta fara de care nu putem gandi o bucatarie sanatoasa, creste in gradini ca una din principalele plante condimentare de cultura. Se foloseste in primul rand capatana de usturoi, formata din mai multi “catei”. Interesant este faptul ca usturoiul era folosit inca de vechii egipteni, cand muncitorii lucrau la ridicarea piramidelor lui Keops, nu exista o zi ca sa nu consume la mancare usturoi (astea ne-o descrie Herodot, cunoscutul istoric al Antichitatii). Si in piesel lui Shakespeare se vorbeste mult de usturoi, ca de exemplu in “Visul unei nopti de vara”. Prin faptul ca dupa consumul de usturoi se emana prin pori un miros puternic, se spunea in vechime ca el apara de vampiri, vrajitoare si  duhuri rele. Discoride o recomanda in tratamentul multor boli digestive. Medicina moderna a demonstrat in ultimii 50 de ani ca usturoiul reduce colesterolul, scade tensiunea arteriala si impiedica coagularea sangelui, deci aparitia unui infarct.

Usturoiul contine uleiuri eterice, care la randul lor contin aleina, transformata in organism in alicina. Efectul uleiurilor continute in usturoi au un puternic efect dezinfectant, stimuleaza procesul de digestie, previne tensiunea arteriala si arterioscleroza. Inca de secole, usturoiul este folosit ca principal medicament ce combate viermii intestinali, este folosit in tratamentul cazurilor de astm, icter, eczeme si muscaturi de sarpe. Cine este deranjat de mirosul specific al usturoiului il poate combina cu menta, patrunjel sau lamaie.

Ca planta condimentara, usturoiul este folosit la supe si salate, la preparate de carne, legume preparate inabusit etc. In special in unele tari cum sunt Franta, Cehia, Austria, Iugoslavia, Ungaria, Romania, Grecia, Turcia, usturoiul este nelipsit in majoritatea preparatelor culinare.

Insa, usturoiul are o multime de proprietati terapeutice, util in multe afectiuni si boli, incat oamenii il considera “medicament universal” de mii de ani. In primul rand, stimuleaza sistemul imunitar, aparand in special de bolile infectioase, curata intestinele, stimuleaza digestia si scade mult tensiunea arteriala, curata sangele, scade colesterolul din sange, indeparteaza viermii intestinali. In stare cruda, consumat in mancaruri, usturoiul ajuta in arterioscleroza si hipertensiune arteriala, in cazul bronsitelor si afectiunilor stomacului si intestinelor, dar si aplicat pe rani ce se vinedeca greu. Pentru cei care sufera de obezitate usturoiul contribuie la reglarea schimbului de substante si, combinat cu un regim alimentar corespunzator, conduce la scaderea in greutate.

O reteta foarte buna pentru tratamentul hipertensiunii arteriale se prepara in felul urmator: se pun doua linguri ienibahar, doua linguri catei de usturoi zdrobit si doua linguri boia de ardei dulce, se amesteca bine, apoi se pune o lingura de amestec intr-o jumatate de ltru apa clocotita, se lasa cinci minute, se strecoara si se pastreaza intr-o sticla de culoare inchisa prevazuta cu dop sau capac insurubabil. Se ia de patru ori pe zi cate o lingura din acest extract.

Pentru combaterea viermilor intestinali se prepara o tinctura astfel: se pun cateii de usturoi de la doua capatani de usturoi curatate si zdrobite intr-o sticla de o jumatate de litru, se toarna alcool de 38-40% si se lasa doua saptamani la loc calduros. Se iau zilnic cate 15 picaturi inainte de fiecare masa diluate in putin ceai sau apa. Efectul este uimitor.

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Sanatate

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web