Medicii care se ocupa de tinerii raniti in Colectiv: „Lasati-ne sa ii tratam pe acesti tineri. Dupa ce terminam, puteti sa ne ardeti in piata publica”

in Articole

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Dorel Sandesc a facut un apel catre cei care au criticat medicii, in contextul tragediei din clubul Colectiv, sa-si inceteze pentru moment atacurile si sa ii lase pe acestia sa lucreze.

11221465_10153348564332266_5748110725730815784_n

„Totul seamănă cu o tristă mineriadă împotriva unui grup de oameni care fac tot ce pot ei, în limitele umane pe care le au, pentru a trata şi salva nişte pacienţi. Vă rugăm foarte mult, lăsaţi-ne să lucrăm ! După ce vom termina de tratat şi, dacă putem, de salvat aceşti oameni, puteţi să faceţi ce vreţi, puteţi să ne ardeţi în piaţa publică. Acum, vă rugăm, lăsaţi-ne să lucrăm!”, a spus Săndesc, într-o declaraţie făcută la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
El a atras atenţia că, „din păcate”, în timp ce majoritatea românilor au arătat o „extraordinară solidaritate”, există şi „o avalanşă de injurii, de critici, de jigniri” faţă de personalul medical.

„În faţa tragediei pe care o trăieşte poporul român, avem două oglinzi paralele. De o parte, este oglinda profesioniştilor, a unor profesionişti internaţionali, o oglindă obiectivă, neutră şi curată. În această oglindă, după cum aţi văzut, cuvântul comun cel mai des utilizat de toate cele cred că opt delegaţii din cele mai dezvoltate sisteme sanitare este ‘impresionant’. Aceşti colegi au apreciat tot ce s-a făcut: faptul că spitalele au cu ce să îi trateze pe pacienţi, profesionalismul, devotamentul, colaborarea profesioniştilor. De partea cealaltă, este oglinda societăţii româneşti, în care imaginea acestei realităţi este total diferită. Din păcate, dincolo de marea majoritatea a românilor care au manifestat o extraordinară solidaritate, constatăm însă că există şi o avalanşă de injurii, de critici, de jigniri la adresa noastră”, a afirmat responsabilul din Ministerul Sănătăţii.

El a subliniat că personalul medical nu poate să lucreze „sub înjurături, ţipete, sub ploaie de pietre”.
„Noi, doctorii din saloane, personalul medical, doctorii din minister ne ocupăm de nişte fiinţe fragile aflate între viaţă şi moarte şi, din păcate, trebuie să facem această muncă, atât de grea şi solicitantă, sub înjurături, ţipete, sub ploaie de pietre. Nu cred că poţi lucra normal în aceste condiţii. Este păcat că în acest cor al denigrărilor nemeritate se află şi colegii. (…) Acest lucru s-a mai repetat şi cu alţi colegi care şi-au exprimat frustrările pentru diversele probleme acuzându-ne pe noi. Se vrea capul tuturor, se vrea capul lui Raed, se vrea capul profesorului Lascăr, al profesorului Enescu, al ministrului Bănicioiu, al meu, al tuturor”, a mai declarat secretarul de stat.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*