Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Medicii de familie protestează. Vineri nu se eliberează rețete gratuite și compensate. Consultațiile se plătesc.

in Evenimente/Sanatate/Stiri online

Medicii de familie din România au decis să protesteze împotriva condițiilor impuse în contractul-cadru impus de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Vineri, 1 aprilie, pacienții programați vor trebui să plătească consultațiile, iar urgențele vor fi redirecționate către spitale. De asemeni, mâine nu se va elibera nicio rețetă gratuită și compensată.

greva

Bolnavii au posibilitatea să se reprogrameze săptămâna viitoare pentru a beneficia de gratuitățile și avantajele medicale.

Medicii de familie nu sunt de acord cu noile prevederi ale contractului-cadru, privind acordarea asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 -2017 și refuză semnarea acestuia dacă nu vor fi majorate bugetele alocate asistenței primare.

„Acest contract pe care îl semnăm cu CNAS impune mari restricţii, nu putem prescrie medicamente uzuale, pe care colegii noşti din Europa le pot prescrie. Nu putem recomanda investigaţii medicale uzuale, pe care colegii noştri din Europa le pot prescrie. Circuitul pacientului este o mare problemă. Accesul pacientului la anumite servicii este îngrădit”, a declarat Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei.

Până la această oră, Casa de Asigurări de Sănătate București nu a făcut declarații cu privire la protestul medicilor de familie.

Săptămâna trecută, medicii din toată țara au intrat în grevă japoneză, nemulțumiți de aplicarea Legii salarizării unitare în Sănătate și care prevede tăierea sporurilor acordate în salariul de bază.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate