Medicii din două spitale au refuzat să opereze de apendicită o fetiță de 12 ani

in Evenimente/Stiri online

O fetiță de 12 a ajuns la Spitalul municipal din Curtea de Argeș cu dureri abdominale, iar în urma consultului medicul de gardă a diagnosticat copila cu apendicită, dar că nu se poate efectua operația pe motiv că nu există anestezist, acesta fiind plecat din localitate. Cum operația trebuia făcută urgent, părinții au fost sfătuiți să ducă fetița la Spitalul de pediatrie din Pitești.

Spre stupoarea și disperarea părinților nici la Pitești nu exista anestezist disponibil în weekend, în cadrul unității fiind angajați doar doi specialiști din cei cinci cât prevede legea. Într-un final, copila a ajuns la Spitalul de pediatrie Grigore Alexandrescu din București, unde a fost operată de urgență.

Numărul specialiștilor anesteziști din spitale este extrem de mic, fapt ce constituie o nouă criză a sistemului medical din România. Vasile Stan, manager la Spitalul de pediatrie din Pitești, spune că specialiștii nu se prezintă la concursurile pentru ocuparea posturilor de anestezist, fiind descurajați de salariile mici. Pe de altă parte, reprezentanții Ministerului Sănătății spun că responsabilitatea personalului medical revine managerilor, care împreună cu autoritățile locale trebuie să găsească soluții pentru a convinge medicii să participe la concursurile de ocupare a posturilor disponibile.

sursă: ProTv

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.