Medicul care a filmat pacientul cu larve de la Spitalul de Arsi: „Am colegi care vor sa ma linseze, dar am facut asta in disperare!”

in Articole

Cazul pacientului ars aflat internat in sectia de Terapie Intensiva pe care se aflau larve de muste a facut zarva in presa din Romania, dar si in randul opiniei publice.

Pentru prima data aceste imagini au fost publicate de catre Catalin Tolontan pe site-ul tolo.ro, iar medicul care a pus la dispozitia presei aceasta filmare a fost lasat sub protectia anonimatului.

Pana la urma s-a aflat si identitatea cadrului medical care a decis ca e momentul ca cineva sa prezinte situatia reala de la Spitalul de Arsi din Bucuresti. Acest medic este o femeie, Camelia Roiu, medic anestezist ATI la Spitalul de Arsi. „Au fost foarte mari nereguli, in sensul ca unitatea de transfuzii nu este autorizata. Asistentele au fost nevoite sa faca determinari de grupe de sange, ele nefiind calificate in acest domeniu. Au fost acum zeci de ani, niste larve, dar nu ca acum. Era ceva accidental, au fost de-a lungul timpului cazuri sporadice, dar acum e la ordinea zilei. Filmul pus de Tolontan este filmat de mine pentru ca eu am ajuns la disperare. Eu cu colegii mei din acest spital. Stiu ca exista si colegi care vor sa ma linseze, sama bage in comisia de disciplina, dar am si colegi pe care ii stimez si pe care ii simpatizez si care stiu ca sunt profesionisti adevarati. Si autoritatile stiau ce se intampla in spital”, a declarat Camelia Roiu.

Ea spune ca medicul Stanculea stia de multele nereguli din spital, dar a tinut totul ascuns. „Stia. Plasele, infectiile, toate conditiile de asepsie, absolut tot este in responsabilitatea sefului de sectie. Colegii lasi care nu recunosc ce se intampla acolo sa isi aduca aminte ca sunt medici si ca esential sa isi faca meseria si sa nu uite ca cea mai mare satisfactie este atunci cand salvezi un pacient”, a mai spus ea.  VEZI VIDEO AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.