Merkel și Hollande AMENINȚĂ Europa. „Desființăm euro, revenim la frontierele naționale”

in Extern

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat miercuri în fața Parlamentului European că regulile europene actuale privind tratamentul în cazul solicitanților de azil sunt ”învechite” și că trebuie înlocuite cu ”o nouă procedură”, relatează AFP și DPA, conform Agerpres. 

merkel_si_hollande

”Să fim sinceri, procesul de la Dublin (în virtutea căruia refugiații trebuie să ceară azil în prima țară europeană în care ei sosesc), în forma sa actuală, este învechit”, a declarat Merkel, care s-a exprimat în fața eurodeputaților reuniți la Strasbourg, alături de președintele francez, Francois Hollande.

Regulile actuale, care fac de fapt ca responsabilitatea de a primi cei mai mulți refugiați să le revină Italiei și Greciei, ”pornesc de la o intenție bună, fără nici o îndoială, dar provocările ce apar la frontierele noastre sunt acum de nestăpânit”, a estimat Merkel.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel ameninta Romania

”Pledez în favoarea unei noi proceduri”, pentru a-i repartiza în mod echitabil pe solicitanții de azil între țările europene, a adăugat Angela Merkel, a cărei țară se așteaptă să primească între 800.000 și un milion de imigranți în 2015, potrivit unor estimări oficiale.

Precizând că ”nimeni nu-și părăsește țara cu inima ușoară, chiar și cei care pleacă din motive economice”, cancelarul german a subliniat: ”Acestor persoane trebuie totuși să putem să le spunem că nu pot rămâne la noi”. Pentru aceasta, ”trebuie să le propunem o perspectivă miilor de refugiați. Nu trebuie să fim tentați să acționăm la scara statelor-națiune. Dimpotrivă, acum avem nevoie de mai multă Europă”, a insistat Merkel.

Cancelarul german consideră că ”nu va fi în avantajul nimănui” dacă statele europene încearcă ”să se separe complet”. ”Separarea și izolarea reprezintă o iluzie în epoca Internetului”, a declarat Merkel, estimând că o astfel de abordare ar însemna o respingere a valorilor și a identității continentului.

Prima țară din lume care interzice Islamul. Moscheile din toată țara vor fi închise și demolate

Oamenii care vin în Europa din cauza dificultăților trebuie considerați ”ființe umane și nu o masă oarecare de anonimi”, indiferent dacă ei au o perspectivă de a rămâne sau nu, a afirmat Merkel.

Cancelarul german a subliniat necesitatea de a acorda asistență acelor țări care duc greul crizei din Siria. ”Turcia are un rol cheie”, a declarat Merkel, salutând eforturile extraordinare ale Ankarei de a ajuta două milioane de refugiați sirieni.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.