Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mesaj de ULTIMA ORĂ de la MINISTERUL EDUCAȚIEI. In toate şcolile din ţară s-a dat ordin să fie organizate ședințe cu părintii

in Evenimente

După ce Poliţia Română a început o campanie de informare privind jocurile video şi riscurile la care sunt supuşi copiii care le accesează online, după ce în tările vecine au existat adolescenţi care s-au sinucis din cauza jocului BALENA ALBASTRĂ, a venit rândul Ministerului Educaţiei să se sesizeze.

Gabriel Ispas, secretar de stat în ministerul Educaţiei, a declarat că în toate şcolile din ţară s-a dat ordin să fie organizate ședințe cu părintii, pentru a-i preveni pe aceștia privind pericolul la care se expun elevii care joacă astfel de jocuri pe Internet.

„Împreună cu instituţiile abilitate vom vedea modul în care vom putea restricționa un asemenea joc, nici nu se poate numi joc, un asemenea joc morbid pe teritoriul României pentru adolescenţii noştri.

Am solicitat Inspectoratelor Şcolare Judeţene să fie convocate la nivel de fiecare unitate de învăţământ, comisiile diriginţilor şi ulterior şedinţe cu părinţii pentru a se explica, în primul rând ce este acela un joc şi ce nu este un joc şi care pot fi consecinţele nefaste ale unor asemenea absurde jocuri.

Consilierii şcolari sunt alertaţi pentru a discuta cu copiii şi pentru a-i face să înţeleagă că nu orice este un joc şi mai mult de atât nu ne putem juca cu sănătatea noastră”, a declarat Ispas.

Secretarul de stat a menţionat că şi poliţiştii se vor deplasa săptămâna viitoare prin şcoli pentru a le explica elevilor consecinţele acestui joc.

„Atât Ministerul de Interne şi am văzut aseară că şi reprezentanţii Patriarhiei au acţiuni care sunt gândite la fel. Vom intensifica acţiunile de colaborare pentru a ne plia, Inspectoratul Judeţean Iaşi ne-a anunţat că reprezentanţii Poliţiei române se vor deplasa săptămâna viitoare prin şcoli pentru a le explica elevilor consecinţele acestui joc„, a precizat oficialul din Ministerul de Interne. SURSA: a1.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate