Calitatea și productivitatea este obiectivul companiilor din toate timpurile. În acest sens experții de altă dată, nu atât de ingenioși ca astăzi, au găsit metode prin care involuntar sau nu, muncitorii ar fi devenit niște sclavi. Imaginează-ți pentru câteva secunde cum ar fi fost lumea dacă invenția părintelui știiței SF, Hugo Gernsback ar fi cunoscut succesul.
”The Isolator”, sau masca concentrării la locul de muncă, a fost inventată în anul 1925, de către Hugo Gernsback, membru al Societății americane de Fizică și considerat părintele științei SF. Timp de câțiva ani, fizicianul a căutat cea mai bună metodă pentru a spori productivitatea fabricilor și pentru a aduce un plus capacității de concentrare a oamenilor.
O mască groaznică cu un geam de câțiva centimetri în zona ochilor și conectată la un tub de oxigen avea să reprezinte o mică ”închisoare pentru cap” menită să izoleze zgomotul din jur și astfel persoana ar fi ajuns la capacitatea maximă de concentrare în timpul muncii și implicit ar fi îndeplinit obiectivele de productivitate.
Din fericire, masca a rămas la stadiu de proiect, constituind încă un eșec din cele 80 de invenții aberante ale lui Hugo Gernsback. Ceea ce l-a făcut cu adevărat remarcabil pe Gernsback a fost înființarea primei reviste SF, ”The Amazing Stories” și dedicația acestuia în slujba științei, ceea ce i-a adus parteneri precum legendarul H.P.Lovecraft. Toată lumea însă s-a plâns de comportamentul excentric al ”omului science-fiction”, iar în cele din urmă revista sa, devenită celebră, dar în pragul falimentului, a fost absorbită de revista de știință, Popular Mechanics.