Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Metoda prin care angajatorii ar fi putut transforma muncitorii în sclavi. Masca pentru concentrare

in Articole/Curiozitati

Calitatea și productivitatea este obiectivul companiilor din toate timpurile. În acest sens experții de altă dată, nu atât de ingenioși ca astăzi, au găsit metode prin care involuntar sau nu, muncitorii ar fi devenit niște sclavi. Imaginează-ți pentru câteva secunde cum ar fi fost lumea dacă invenția părintelui știiței SF, Hugo Gernsback ar fi cunoscut succesul.Hugo Gernsback

”The Isolator”, sau masca concentrării la locul de muncă, a fost inventată în anul 1925, de către Hugo Gernsback, membru al Societății americane de Fizică și considerat părintele științei SF. Timp de câțiva ani, fizicianul a căutat cea mai bună metodă pentru a spori productivitatea fabricilor și pentru a aduce un plus capacității de concentrare a oamenilor.

O mască groaznică cu un geam de câțiva centimetri în zona ochilor și conectată la un tub de oxigen avea să reprezinte o mică ”închisoare pentru cap” menită să izoleze zgomotul din jur și astfel persoana ar fi ajuns la capacitatea maximă de concentrare în timpul muncii și implicit ar fi îndeplinit obiectivele de productivitate.the isolator

Din fericire, masca a rămas la stadiu de proiect, constituind încă un eșec din cele 80 de invenții aberante ale lui Hugo Gernsback. Ceea ce l-a făcut cu adevărat remarcabil pe Gernsback a fost înființarea primei reviste SF, ”The Amazing Stories” și dedicația acestuia în slujba științei, ceea ce i-a adus parteneri precum legendarul H.P.Lovecraft. Toată lumea însă s-a plâns de comportamentul excentric al ”omului science-fiction”, iar în cele din urmă revista sa, devenită celebră, dar în pragul falimentului, a fost absorbită de revista de știință, Popular Mechanics.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate