Metoda Volohovicha

in Agronomie

Stepele Kustanai sunt caracterizate de vânturi puternice frecvente (18-20 m / s) şi fluctuaţiile de temperatură ascuţite (-40 la +40 ° C), îngheţurile târzii de primăvară la începutul lunii iunie şi la începutul toamnei, în a treia săptămână a lunii august. Regiunea face parte din zona agriculturii riscante. Acest lucru nu este cel mai bun marginea pentru apicultură. De plante de miere de locuri găsit aproape nici o salcie în copac de salcâm galben, caprifoi Tatarian, zonele de artar, mici de sparcetă, trifoi galben dulce, seminţe de rapiţă şi hrişcă, care sunt adesea prost alocate nectar, şi floarea soarelui pentru însilozare, care este cosit în timpul înfloririi. Planta miere principal – este buruieni albastru şi galben, în creştere aproape peste tot. Şef de mită, care durează în medie 20-25 de zile, adesea întreruptă de ploaie rece şi vânturi puternice.

 

 

Aceste condiţii dificile au forţat un mod radical diferit de a privi apicultură şi de a dezvolta tehnici care ar garanta rentabilitatea stupinei. Sunt convins că, în aceste condiţii, doar o familie foarte puternic poate colecta miere de ajuns.

Timp de mulţi ani am lucrat modalităţi de a crea familii puternice, şi utilizarea lor pentru colectare miere. Asupra randamentului meu miere stupina ajunge la 200-300 kg de familie zimovapoy. Stupina conţine în mod constant 12-15 familii. Acesta este numărul optim de familii, care pot servi la metoda mea.

Voi incepe cu iarna. Familiile sunt potrivite pentru iarna puternice. Păstraţi-le în carcase dvenadtsatiramochnyh pe rama 435 x 230 mm. Clubul are toate douăsprezece din cadrul familiei, şi două situată pe bara de sus în podkryshnike. Sub ele plantate baruri 12 mm. Toate paisprezece cadre dens acoperite cu albine, unele dintre ele agăţat „o barba lungime de cinci până la şapte centimetri în clădire goală inferior, în cazul în care refacerea limbi şi umple-le cu sirop de hrănire. Fiecare familie a fost alimentată în toamna anului cu 10 kg de zahăr.

 

Nadramochnoe spaţiu format de situată pe cadre de sus, şi „barba”, în cadrul clubului să contribuie la o iarna buna, deoarece asigură o comunicare liberă a periferiei albine şi centrul de cuib. Clubul are forma unui stup, deoarece chiar şi străzi foarte mici blocat plin cu albine. Fiecare dintre cei paisprezece cadre include cel puţin două kilograme de miere, care se recoltează la începutul verii. Acest lucru este important, din toamna anului miere am cristalizeze puternic.

Familiile în iarna este format din două straturi, iar restul de albine din familia principal al unui gigant de 15 septembrie. Apoi da direct top inversat dressing, lucrările finalizate până în septembrie 20. Rafinăria Ultima incercuit albine face doisprezece – 15 octombrie. Înainte de fertilizare, şi dacă este necesar, şi după ce albinele care zboară din varroatoza. Albine în primăvara şi vara nu sunt prelucrate.

zanoshu Albinele în Zimovniki la 07 noiembrie – în acest moment ne-am susţinut deja la rece (8-12 ° C). Iernat are loc la o temperatură de 3-4 ° C şi umiditate de 75-85%. În sănătate stup de albine-intrarea în slot deschis net în zareshechen partea superioară a corpului, litere mici este închis. Întreaga lăţime a stup de-a lungul peretelui din spate sunt îndoite poală şi încălzire, pe partea de sus a ochiurilor de plasă stivuite protivovarroatoznaya podkryshnike (de la soareci). „Beard” în ziua a expoziţiei de albine scade Zimovniki şi, uneori, dispare complet.

 

Expune albinele la începutul anului incercuit la o temperatură de 6 ° C la umbră. Se întâmplă între 20 şi 25 martie; de obicei încercuite la 1 la 10 aprilie. Ei bine, familia obletyvayutsya overwintered împreună, dar slab la această temperatură nu poate rezista.

Stand stupi în după-amiaza târziu, şi patru de ore mai târziu, atunci când acesta devine întuneric, le transforma pentru a curăţa fundul, scoateţi cochilie goală, aproape de ventilaţie peste cuib, am Letkov oarba pe surd, a deschis gaura robinet la 3-4 cm pentru albine noapte calm, şi dimineaţa cu încălzirea începe încercuite. A doua zi, la ora trei, atunci când cea mai mare parte a albinelor deja ocol, proceda la prima vedere, verificarea produselor alimentare şi femele. În acelaşi timp, pentru a curăţa primele două cadre în spatele şi în centrul de cuib se afla o pergovuyu, inundat cu miere bine hrăniţi. Dacă este necesar, taie cuib, astfel încât toate cadrele au fost bine acoperite cu albine – şi nu mai multe. Atenţie izolate.

 

Când a menţine o temperatură stabilă în Zimovniki din toamna la primăvară, în ziua de familii de albine puternice spectacol nu au un alt puiet chiar deschis. În familiile slab au fost tipărite deja puiet.

inspecţii frecvente ale familiilor în primăvara sunt dăunătoare. Familii uit în jur, în zece sau douăsprezece zile după spectacol şi să dea profilactice împotriva ingrasaminte în cadrul pergovyh Nosema. Pune-le pentru a puietului în loc de furaje selectate. După un alt zece zile, da acelaşi cadru ca un profilactice împotriva askosferoza sos.

În cazul în care inspecţia primul izvor atrage o atenţie deosebită familiei tatălui său, am două dintre ele. In toamna au pus celule drone, pregătit în mod artificial. rame convenţională cu celule Trutnev în primăvara devreme necorespunzătoare. Cook aceste celule aşa. În iunie, iau 20 de rame cu celule maro deschis şi la o distanţă de cinci centimetri din partea de sus a barelor de-a lungul cadrului de o daltă taie întreaga lăţime a celulei la baza de faguri de albine, face acest lucru de cealaltă parte a pieptene, dar barele inferioare. Un astfel de cadru ar da afară pentru toate familiile. Albine pe o bandă de celule tăiate sunt reconstruite mereu celule drone şi uter stabileşte ouă drone în ele. Este important ca au eclozat cel puţin două generaţii de insecte, după care celulele devin mai întunecate. Astfel, cadrul pregătit de celule teleghidate sunt întotdeauna pe de altă parte, se suprapun celule în formă de fagure de albine. Toamna aduna cadre gata şi încapsulate hranei pentru animale şi să le pui pe zece bucăţi în familia tatălui său.

 

În primăvara anului familiei tatălui său trebuie să fie puternic, deci, dacă aveţi nevoie de podsilivayu lor de albine. Imprima un cadru de miere sunt într-un stup, da cel puţin trei cadru robust Perge şi fertiliza constant bine-hrănit miere. De douăzeci-25 aprilie în familia tatălui său, a sigilat suficiente celule drone. Rame cu puiet drone sigilate distribuite tuturor familiilor, şi în loc de a pune puiet tatălui său de alte familii. În acest fel, pentru a primi trântori devreme.

Împreună cu gătit tatălui ei şi-profesor de familie. Ar trebui să fie, de asemenea, puternic şi douăzeci-29 aprilie (Queens prima de stabilire a) nu au mai puţin de zece cadre şi puiet o mulţime de albine. Sa amplificând încă albinele tinere. Face acest lucru. În vreme calda luat de la uter. Bazându-se pe partea de jos, a pus podkryshnik cresterea volumului de stup (în cuibul aproape de iepe bun nu primesc). Superioară bare picături nanoshu cadrul cateva lichior de mentă, aproape de stup şi pune placa inferioară crestătura mari migratori (50 x 50 cm). Ei robinet unele dintre albine luate din fiecare familie a unui cadru de puiet deschis. albine Flying zbura, şi tinerii de fluaj bord migratoare în familie-profesor. Astfel, aceasta acumulând artificial o masă mare de albine tinere. albine Extra că a apărut în stup suspendate de la barba lui în înlocuit sub podkryshnik organism. Scoaterea un cadru în mijlocul cuibului, este mai bine între puiet deschise, pune rama vaccinarea cu boluri. În a treia zi după selecţie de cancer in familie apar celulele fistulos regina, sunt selectate din lăptişor de matcă (celule regina nu ar trebui să fie mai vechi de o zi). Lapte va trebui să o grefă larvelor doisprezece luat din familia materne. Uterul este necesar rasă.

 

În fiecare an primesc cel puţin zece oi de la grădiniţă. Patru dintre cele mai bune în concediu de iarna, iar primavara este producţiei de ouă va fi mamă. Astfel, în stupină mea împerechere excluse strâns legate şi asocierea de oi sterpe cu trântori de alte rase, deoarece în acest moment în stupine vecine încă nu există trântori.

femele Prima de stabilire (20-25 celule regina) este limitat la timpul de iedera înflorire şi cea de a doua, cinci zile după prima (30-36 celule regina) – la arţar înflorire, şi al treilea, back-up, la zece zile după a doua (36 celule regina) – o păpădie înflorire . În timpul tuturor favorite familia da sytu miere într-un jgheab deschis.

Cinci zile după inoculare privi în jurul celulelor regina, ele trebuie să fie similare în vârstă şi mărime (cel mai mic şi cel mai mare distrus). Constau de femele plasat într-o celulă Titov, acuzat de alimente, şi a reveni la familie pentru o zi să se coacă. Apoi, a venit în fişelor pregătite pentru împerechere.

 

Alunecările pentru primul lot de regine face în clădiri obişnuite, cu canelura de pe ambele părţi şi vopsite în două culori. In interiorul peretelui gol stup separă butaşi. În ramură a pus cadrul Stern a stocului de cadru puiet, tipărite pe rama de ieşire cu albine şi sushi. Slot de pe ambele părţi limitarea deschidere şi izolare termică. „Luând m butaşi de 3-4 km, şi dacă am lăsa loc vechi, apoi apăsaţi unele de albine lor, deoarece cele două cadre (în cazul unei reuniuni). O zi mai târziu însămânţarea scroafe.

Stupi cu stratificarea stabilită astfel încât soarele strălucea în oră din zi, atât gaura robinet. De obicei, în acest moment de de zi a uterului la împerechere. Taphole stupi cu stratificare orientarea spre sud. În straturi, a cărui crestătură te uiţi la nord, cu vedere la uter încercuite în 17-18 de ore, atunci când cea mai mare parte a trântorilor a revenit la stupi.

 

Apoi a venit oi în karyogonad la 1 / 6 cadru 435 x 230 mm.

Mikrouley împărţit în trei compartimente, fiecare cu trei rame. Peretele frontal vopsit în trei culori. Locuiesc miezuri, după cum urmează. Am prezent mikrouley la stup, deschis potolochiny filialele sale şi plasate în fiecare ramură a uterului în caseta cu o gaură Titov, faguri de miere sigilate. Am găsi caseta de stup in care o multime de albine, convins că nu are uter, si selectati o parte din vlăstar lor, astfel că albinele au fost puţin o dată în toate cele trei departamente. închide rapid potolochiny şi mikrouley’m luând o nouă poziţie timp de patru zile. În acest timp albinele sunt eliberate femele, apoi miezuri pot fi returnate la stupină. În această metodă de a lua butaşi de toate femeile.

Oi în a treia tranşe de la predarea altoi loc a zburat de la primul partid şi a pierdut al doilea. Uneori este necesar să se menţină oile sterpe în celulele într-o familie-educator la cinci zile.

Aşa cum am spus, în stupină mea douăsprezece familii majore, fiecare dintre ele, am doua femele tinere, într-un an uscat – şi trei, întrucât cele două aluneca albine poate roi. mate Femelele tucked în straturi, formata din cinci cadre cu puiet obsizhivayuschimi albinele lui, şi două miere (de preferinţă ia butaşi la noua locaţie). Această ramură se va dezvolta în mod normal, aşa cum este inegală puiet şi albine. Tânără regină atinge maxim de oua pe a zecea zi. Prin acest moment, dat un puiet aluneca, eliberarea şi celulele uterului va dezvolta maxim de depunere a ouălor.

ramură mai mici nu se poate face, deoarece el nu a fost suficient de servire albine. La urma urmei, ce poate avea un uter tineri fetale şi nu a obţinut valoarea integrală de la ea. În nevoile familiei de bază trebuie să fie de cel puţin opt rame, dens acoperit cu albine, din care şase cadre puiet. În cazul în care cel puţin temporar, să ia departe un cadru unic de puiet cu albine, este o poveste lungă lent de creştere a familiei nucleare, ceea ce înseamnă că voi avea unde să ia rezervele necesare de albine.

Toate lucrările pe iepele derivarea şi îmbarcare ar trebui să fie finalizate până în iunie 5-8. Din acel moment uterul în toate familiile au toate condiţiile necesare pentru a finaliza lucrările. La capacitate maximă, cancer tinerii ar trebui să părăsească cât mai curând 15 iunie, apoi până la cincisprezece – 20 iulie familie va creşte rapid.

 

Aceasta este tot metoda mea de a construi un număr mare de albine pentru a truc principale pe care le avem în regiune începe Kustanai 20-25 iulie şi durează până la 20 august.

Până la începutul truc principale (20-25 iulie), creând o familie-giganţi din două sau trei straturi şi familia principale ale uterului care de luni de zile a fost de lucru la limita. Punctul forte al acestei familii gigant trebuie să rămână la un nivel ridicat în timpul recoltării de miere.

Pasă de acest lucru în avans. Pe 5 iunie, după familiile forţa alinierea şi altoi, sunt în creştere rapidă, şi în ultima săptămână a lunii iunie (pentru sparcetă înflorire), au solicitat doua clădire. Întreaga stupină (acum pe el 36-40 de locuri), oferindu-le două sau trei zile. În fiecare caz, cele două cadre de terenuri şi patru faguri. De la corpul principal (de jos) pick up de-al doilea doua cadre extreme de miere şi două puiet tipărite, şi în loc pus pe margini de două cadre de teren şi în centru – împotriva robinet-gaura între cadre de puiet deschise sau două din faguri. Ca rezultat, partea superioară a corpului se dovedeşte a fi şase cadre: două de culoarea mierii, două puiet şi doi faguri de miere. Fagurii pune între puiet. A lungul marginilor de a pune diafragmei şi cuiburi izolate. Bee-intrare a carcasei deschise superioare, la 5 cm extinde şi mai mult partea superioară a corpului până la un set complet de faguri.

Dacă da doar o clădire al doilea, cu o gamă completă de cadre, încetinesc creşterea de familie şi acest corp va dura mai mult sa fie descoperite. Cu formularea în timp util a doua cladire, şi fără încălcări grave ale albinelor Tehnologie-l înveţe pentru 20-22 de zile. Dacă există o nevoie de un al treilea organ, apoi l-au pus împotriva. Da 10.8 sushi rame şi 2-4 cadre faguri în funcţie de puterea de familie şi natura de mita. De obicei, carcasa a treia familie se dezvoltă în 10-12 zile.

În timpul de creştere a familiilor, obiectivul meu principal este de a menţine în mod constant o stupina a fost mită, dar familia nu au nevoie de teren, şi faguri de miere. Fiecare familie are un paşaport, care este o evidenţă clară a muncii efectuate şi a luat act de calitatea a uterului. Dacă am ceva care nu este satisfăcut de calitatea a uterului, pot înlocui imediat cu o copie de rezervă. Familii uit în jur o dată în şase zile. Într-o astfel de stupină de stat potrivit pentru a truc principal.

În ajunul unei familii de giganţi găsi gama dorită de plante miere, studierea posibilităţilor sale. După toate, care transportă o familie mare – nu o treabă uşoară: greutatea de fiecare din cel puţin 130 kg. Pe teren nou, pus de familie şi altoi în grupuri de trei sau patru stupi. Alese astfel încât numărul total de clădiri la fiecare stup a fost acelaşi – opt sau nouă. Atunci când controlul stup va arăta câştiga zilnic de 2 kg, puteţi crea o familie-giganţi. Cu această recoltă de miere, ei vor câştiga nu mai puţin de 12 kg de nectar pe o bază de zi cu zi şi nu va roi.

 

Cum să păstreze o familie, asa ca nu a fost mişunau?

Colectarea şapte gigant urmează. În spatele viitorul familiei a pus cele două clădiri cu sushyu, acestea sunt pune un caz gol cu o separare grilaj aici şi apăsaţi unele albine dintr-o familie cu o broodmare vechi; albine cădea la secetă. Uter prins pe grila şi să dea o ramură, care trage din aceeaşi familie (cele două cadre robuste cu puiet şi albine la ieşire, unul cu miere de albine şi două cadre cu sushyu). Toate and’m aproape de a lua o noua pozitie (este foarte important). Deci, nu restul de stratificare. Cancer în aceste butaşi trebuie să fie foarte bun, deoarece va construi pentru o familie de albine a intra în iarnă. Eliberat din domeniul de aplicare al albinelor din familie şi altoi sunt trimise la magazin pentru evacuare. Albinele unirea cu picături de menta, nu observa o luptă între ele. rame puiet, de asemenea, a fost evacuat, dar cu mare atenţie, astfel încât acestea să nu zboare din puiet deschis. Acest lucru este important, deşi nu este foarte mult în acest moment, deoarece creşterea de familii se apropie de sfârşit. locuinţe evacuaţi cu puiet pus, unde a ridicat şi albinelor. Ultima ramură a acestui set este pompat separat, nu sunt în căutarea pentru uter si prin intermediul ochiurilor de plasă varroa plasat pe partea de sus a familiilor colectate.

Familia următoare aduna în acelaşi mod, dar în loc de două corpuri inferioare sushi a pus două clădiri de puiet rămase de la prima familie. Şi aşa am colecta toate stupină familie. Din urmă înfiinţat restul de puiet de familie dat la prima, deoarece, aşa cum vă amintiţi în partea de jos sunt două blocuri de teren (a ordona).

Multi apicultori întreba: de ce rame puiet rock, asa ca nu? Înainte de unificarea tuturor familiilor şi altoi domina instinctul de reproducere, şi aproape a ajuns aproape de apogeul său, care este, la roire. Avem nevoie să-l stingă şi provoca unul nou – instinctul de acumulare a hranei pentru animale, dar este imposibil să meargă alt mod, ca un instinct de supravieţuire. Ce este aceasta? Am ingramadite intr-o grămadă o mulţime de albine şi puiet iepe departe, lasat una în partea superioară. Prin urmare, în prima zi de cele mai multe albine se simt orfani, dar totuşi ele au selectat toate miere (desigur, cu un tangaj slab ca o miere pe cadre din stânga). Ca rezultat, albinele trezi instinctul de auto-conservare. Devreme în dimineaţa dau albinele scout ştiu despre apariţia nectar întâi în natură, iar familia a lucrat, deci da, este greu de imaginat.

 

După o zi, spre seară, ridicaţi uşor primii doi caz (fără fum, dar cu picaturi de menta în sănătatea albinelor-intrare), punând transmite net de 1-2 cm, face un decalaj de-a lungul peretelui din spate a corpului. Prin intermediul ei, albinele încep să comunice cu uter. Şi o zi mai târziu, grila a fost eliminat. După cum se dovedeşte o familie, care ocupă şase sau şapte clădiri şi are o uter. Limita nu este necesar, albinele se va limita munca ei colectate nectar. Deoarece locul preferat uter – partea superioară a corpului, şi albinele au de asemenea, un nectar pe partea de sus. Prinos nectar de o astfel de familie până în zile separate, 20-22 kg.

Cu o mulţime de stres care rulează familiei zile gigant zece. După aceea avea nevoie pentru a pompa de miere, deoarece recrutat aproximativ 100 kg, şi familia ar putea îngropa. Pentru a re-activa instinctul de acumulare.

 

Pentru astfel de prisacă pentru a monitoriza în mod constant şi de a ajuta ei. De obicei, târziu în noapte a lua în jurul acestuia şi pentru a asculta sunetele venite de la stupi. Ei caracterizează gradul de fantele de ventilaţie. Dacă este necesar, ridica partea din fata a uneia sau mai multor clădiri şi pavare intre 12 – pene milimetri, crestătura de deschis suplimentare pe întreaga lăţime a corpului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.