Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Metode de tortură în închisorile din Siria. Deținuții erau forțați să violeze alți prizonieri

in Evenimente/Extern/Stiri online

În ultimii cinci ani, de când Siria se confruntă cu război civil, deţinuţii din penitenfiacerele controlate de forţele lui Bashar Al-Assad au trecut prin clipe desprinse parcă din filme de groază. Mai mulţi bărbaţi au fost forţaţi de către gardieni să violeze alţi deţinuţi, iar femeile erau abuzate chiar în faţa rudelor pentru ca a obţine cu forţa o mărturisire din partea acestora. Totodată, pe podelele din penintenciare curgeau râuri de sânge după ce deţinuţii erau torturaţi.

Faptele terifiante au ieșit la iveală după ce 65 de supravieţuitori ai torturii au vorbit cu activiștii de la Amnesty International. De astfel, potrivit unui document al Amnesty International, până la 18.000 de oameni au murit doar în penitenciarele controlate de trupele fidele președintelui Bashar Al-Assad. Cei mai mulţi dintre ei și-au pierdut viaţa în urma bătăilor violente, iar cei care au supravieţuit au fost victimele unor violuri extrem de brutale, transmite Reuters.

Raportul care vizează tortura bolile și moartea din penitenciarele siriene a fost publicat joi de către activiști. Potrivit documentului, peste 17.723 de persoane au decedat în custodia autorităţilor siriene în perioada martie 2011 și decembrie 2015. Asta înseamnă că zece deţinuţi sirieni și-au pierdut viaţa în medie în fiecare zi.

„Ne tratau ca animale. Voiau ca oamenii să fie cât mai inumani cu putinţă. Am văzut sânge, era ca un râu… Nu mi-am imaginat niciodată că umanitatea va ajunge atât de jos… nu ar fi avut nicio problemă dacă ne ucideau chiar atunci și chiar acolo”, a declarat Samer, un fost deţinut sirian care a fost supus la abuzuri după gratii.

De cele mai multe ori, deţinuţii erau bătuţi de către gardieni, imediat după ce ajungeau în spatele gratiilor – abuz cunoscut sub denumirea de „petrecerea de bun venit”. Abuzurile au continuat cu așa-numitele „verificări de securitate”. Deţinuţii erau bătuţi cu brutalitate și chiar au fost forţaţi să violeze alţi bărbaţi.

„Din cauza condiţiilor – arătam foarte rău și miroseam foarte urât – gardienii nu ne făceau avansuri sexuale. Cu toate acestea, un gardian ne-a dezbrăcat pe toţi și a ales doi dintre noi, unul foarte masiv și unul foarte mic. Le-a spus celor doi să vină la el și i-a pus să se învârtă în cerc să le vadă corpurile. Apoi, i-a ordonat celui mai masiv să-l violeze pe cel mai mic. În urma torturii, acesta nu a putut, chiar dacă a încercat. Gardianul i-a spus să o facă, căci altfel va muri”, a povestit unul dintre supravieţuitori.

Un alt deţinut a descris modul în care șapte persoane au decedat într-o singură zi, după ce un ventilator de la un centru de detenţie s-a oprit.
„Au început să ne lovească pentru a vedea cine este și cine nu este în viaţă. Apoi mi-au spus mie și altui supravieţuitor să ne ridicăm. Atunci am realizat că șapte oameni au murit și că dormeam lângă șapte cadavre. Apoi am văzut restul cadavrelor pe coridor, erau aproximativ 25”, a spus Ziar.

Amnesty International susţine că practica torturii nu este nimic nou în închisorile siriene. „Astăzi a devenit o practică sistematică și răspândită împotriva oricărei persoane suspectate că se opune guvernului”, a explicat directorul Amnesty International pentru Orientul Mijlociu și Nordul Africii, Philip Luter.

Totodată, Amnesty International cere statelor occidentale să pună presiune asupra regimului lui Bashar al-Assad pentru a opri abuzul din penintenciarele siriene. Executivul sirian a dezminţit, însă, în repetate rânduri aceste acuzaţii.

sursa: ziaresireviste.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate