Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mi-e silă să aud lichele ca Gâdea și Badea vorbind despre libertate de exprimare și jurnalism

in Articole

Îmi repugnă faptul ca un condamnat se ascunde după breasla mea și după principiile pentru care eu practic meseria de jurnalist de la 18 ani, de 22 de ani, ca sa scape de recuperarea unor bani furați și să șantajeze România încă o dată.

Pentru că numai despre asta este vorba, în realitate.

Nu mi se pare normal jurnaliștii să accepte o asemenea manipulare ordinară și să nu ia atitudine când niște derbedei își ascund interesele de mii și milioane de euro după libertatea de exprimare și folosesc o astfel de metodă pentru a-și ajuta patronul să nu plătească ceea ce a decis Justiția că are de plătit.

Îmi repugnă modul în care condamnatul Voiculescu își utilizează jurnaliștii de ani de zile, ca să-și urmărească agenda personală și să-și asigure o poziție privilegiată în fața Justiției.

Mi-e silă de spectacolul pe care îl fac de ani de zile lichelele ca Mihai Gâdea sau Mircea Badea care, cu foarte mult cinism și sânge rece, își isterizează și prostesc publicul naiv zi de zi. Indivizii aceștia și-au transformat emisiunile în ventilatoare cu rahat care au murdărit pe oricine la comanda securistului Dan Voiculescu. Cum pot ei să pozeze în campioni ai libertății de exprimare? E un spectacol obscen care îți provoacă o greață fără margini.

Îmi repugnă halul în care am ajuns toți jurnaliștii, ca breaslă, din pricina unor patroni care habar nu au ce înseamnă meseria asta și văd în ziariști doar mijloace prin care ei pot să devină mai bogați și mai puternici sau doar niște măciuci cu care să dea în capul procurorilor, magistraților și instituțiilor sistemului judiciar care le anchetează averile dubioase.

Din păcate pentru breasla asta, prea multi jurnaliști sunt la cheremul toanele și interesul patronilor fără scrupule ca Voiculescu, indivizi străini total de meseria asta care își manipulează publicul după cum vrea agenda lor personală.
Capital a explicat clar de ce executarea silită a clădirilor lui Voiculescu ține strict de aplicarea legii și deciziei instanței și nu are  absolut nicio legătură cu jurnaliștii de la Antena 3 sau cu libertatea lor de exprimare.

Iată, pe scurt, situația reală asa cum a explicat-o Capital:

„Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală. Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare”.

Eu nu sunt de acord cu alți jurnaliști care plâng acum de mila „colegilor” din trustul lui Voiculescu

Jurnaliștii de la antene, mai sunt și jurnaliști care încearcă să își facă onest meseria, atât cât le permite locul în care se afla, pot să își exercite meseria fără restricții.

Nimeni nu are vreo treabă cu ce spun ei pe posturile TV și nu asta face obiectul executării silite.

Dacă televiziunile lui Voiculescu își încetează emisia, asta se întâmplă numai și numai pentru că așa a decis Voiculescu. În orgoliul lui nemăsurat, Felix insistă să nu plătească prejudiciul datorat și să sfideze iar Justiția. A avut un an și jumătate la dispoziție să achide prejudiciul, de ce nu a făcut-o?

Câți români se pot lăuda cu faptul că ANAF i-a amânat un an și jumătate după o sentință definitivă și irevocabilă? Așa ceva nu mai există în România. Ba chiar sunt sute de mii de români cărora ANAF le-a luat banii din conturi fără niciun drept de apel numai pentru că așa a decis un funcționar de la Fisc, fără a exista măcar vreo setință a unei instanțe.

Toți românii cărora ANAF le-a luat banii fără discuții sunt mai proști?

Dacă televiziunile lui Voiculescu se închid este și pentru că Gadea, Badea și compania nu au curaj să-l contrazică și nu mai știu cum să se întreacă, de ani de zile, să-l pupe în fund pe patronul lor, pentru miile de euro pe care le încasează de la el.

Acum se zbat să-l scutească pe patron de plata celor 60 de milioane, numai cu gândul la faptul că nu mai are Voiculescu de unde să le achite sumele obscene, dacă achită banii aceștia. Asta îi mobilizează pe al de Gâdea, Badea, Ursu, Tudor și asta nu are nicio legătură cu libertatea presei sau cu colegii lor care mai practică un jurnalism chinuit, ciuntit, schimonosit în trustul Varanului. Îi doare pe ei în cot de publicul lor, de jurnalism sau libertatea de exprimare. Nu dau doi bani pe așa ceva. Dacă aveau un minim respect pentru aceste lucruri, nu ajungeau să se prostitueze cum au făcut-o pentru a-l satisface pe Voiculescu.

Pe de altă parte, Voiculescu e dispus să sacrifice locurile de muncă ale tuturor angajaților săi, numai că să poată șantaja România încă o dată. În nebunia lui e dispus să facă țăndări produsele trustului pentru că orgoliul îl împiedică să respecte o decizie a Justiției.

La poarta pușcăriei să facă miting și emisiuni de victimizare Gadea, Badea, Ciuvica și alți servitori care acum își inflamează aiurea publicul credul. Pe Voiculescu trebuie să îl convingă, ca să-și salveze joburile, nu pe altcineva.

Ei nu sunt jurnaliști, nu au dreptul să se ascundă după mine și după alți ziariști ca să-i facă pe plac patronului lor aflat la penitenciar și să-l ajute să sfideze iar Justiția.

Dacă le pasă de colegii lor jurnaliști, câți își mai permit luxul să fie jurnaliști în trustul lui Felix, să aibă coloană vertebrală măcar o singura dată în viată, se ducă la penitenciar și să-i spună lui Voiculescu sa plătească prejudiciul.

Între ei ei problema asta și nu are nicio legătură cu noi, jurnaliștii din țara asta.

Este o problemă de interes public numai în măsura în care ANAF cedează la șantaj și oprește aplicarea legii.

Atunci înseamnă că milioanele de români cărora ANAF le-a luat banii, de când există instituția, au fost toți niște fraieri și ar trebui să intrăm toți în grevă fiscală.

Dacă Voiculescu poate fi iertat de 60 de milioane de euro, nimeni nu mai trebuie să plătească nimic Fiscului în țara asta.

SURSA: malinbot.wordpress.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate