Mierea de salcam

in Agronomie

Calitatile mierii de salcam

Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive. Calitatile acesteia se cunosc din antichitate. Mierea de salcam a fost numita hrana vie.

Continutul mierii de salcam

Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, malic, oxalic, citric), flavoane, flavonoide, dextrina, compusi ai azotului.

Mierea de salcam are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante.

 

 

Proprietatile mierii de salcam

  • culoarea: aproape incolora, galbena – aurie, galbena – deschisa
  • miros – gust: placut, dulce, caracteristic mierii de salcam
  • consistenta: uniforma; fluida sau vascoasa, fara semne de cristalizare

 

Indicatii terapeutice

Mierea de salcam este recomandata in urmatoarele scopuri:

  • infectii bronho – pulmonare
  • impotriva astmului, guturaiului, reumatismului
  • ajuta somnul
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play