Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mihai Bendeac: „NU DONEZ NIMIC! Mi se pare grețoasă chestia asta…Zona geografică în care te naști este o întâmplare”

in Evenimente/ShowBiz/Stiri online

Mihai Bendeac nu are de gând să doneze vreun leu pentru „Cuminţenia pământului”. Actorul nu vede deloc potrivită campania de strângere de fonduri pentru opera lui Brâncuşi deoarece, spune el, banii ar trebui donaţi către alţi artişti.

După mai multe campanii, în care s-au implicat nenumărate persoane publice, printre care se numără şi Dacian Cioloş, Mihai Bendeac rămâne ferm pe poziţii. Actorul nu va dona pentru „Cuminţenia pământului” deoarece, crede el, Brâncuşi nu aparţine românilor. În plus, există şi alţi artişti, mulţi la număr, care ar avea foarte mare nevoie de bani, dar nu sunt susţinuţi de nimeni.

„NU DONEZ NIMIC pentru „Cumințenia pământului”. Mi se pare grețoasă chestia asta cu „Brâncuși e al meu, al nostru etc.”
Brâncuși, dacă ar fi rămas în România, nu ar fi reprezentat nici 10% din ce reprezintă acum. Brâncuși e al francezilor. Pentru că îl merită. Nu o spun eu. A spus-o Brâncuși.
Și-atunci, nu e de porc să ne fălim cu ceva ce nu e al nostru? De ce e român? Că s-a născut aici? Zona geografică în care te naști este o întâmplare. Pentru el, a fost un ghinion. Pe care l-a îndreptat, plecând.
Decât să strângem bani ca să ne mințim, mai bine strângem bani ca să ne păstrăm „brâncușii” de azi, că-i mănâncă ploșnițele prin căminele studențești…”, a scris Mihai Bendeac, pe pagina sa de Facebook.

În prezent, „Cuminţenia pământului” este în proprietatea moştenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuși, în anul 1911. Pentru ca opera să intre în posesia statului român, este nevoie de 11 milioane de euro. Din această sumă, Guvernul României a donat cinci, restul urmând a se obţine din donaţiile făcute de cetăţeni.

sursa: Libertatea

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate