Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mii de persoane, de pe continente diferite, visează chipul unui singur bărbat. Unii cred că este Dumnezeu

in Articole/Curiozitati

Fenomen bizar descoperit de un psihiatru american după ce pacienta acestuia a ajuns la el pentru că se simțea terorizată în vis de chipul unui bărbat. Au urmat declarații surprinzătoare a altor mii de oameni care visează același chip, deși trăiesc pe continente diferite.

Pentru prima dată s-a menționat bărbatul misterios din vis în New York în anul 2006, când o femeie a mărturisit psihologului său că visează chipul unui bărbat care deja o obsedează. În încercarea de a oferi pacientei o terapie adecvată, medicul a pus-o pe femeie să deseneze bărbatul din vis. Desenul a fost văzut de un coleg al medicului, care surprinzător a afirmat că și el are o pacientă care susține că visează același chip.this man
Două luni mai târziu deja existau patru persoane care afirmau că visează același bărbat. Mărturiile pacienților au fost analizate de medici din perspectiva unei posibile minciuni sau al unui efect declanșat la nivelul creierului, o empatie puternică care ar fi făcut pacienții să afirme același lucru. Nimic însă nu a demonstrat că oamenii mințeau. Toți au numit chipul ”This Man”, au descris aceleași semnalmente și nimeni nu era speriat de el: privire senină, gura ceva mai mare, o frunte lată, început de calviție și cu sprâncene groase deasupra ochilor mari și negri cu o privire profundă.

Portretul robot al bărbatului misterios a fost pus pe străzi ca și cum cineva ar fi căutat o persoană dispărută. De asemeni, a apărut online și câteva luni mai târziu peste 2000 de persoane au afirmat că bărbatul misterios le apare frecvent în vis. Mult mai bizar este faptul că oamenii respectivi trăiesc în orașe din toată lumea: Berlin, Sao Paulo, Teheran, Pekin, Roma, Barcelona, Estocolmo, Paris, Nueva Delhi, Moscova printre altele.

Carl Gustav Jung, expert în psihiatrie, este de părere că fenomenul se petrece doar în mintea oamenilor, iar publicarea portretului robot nu a făcut decât să amplifice empatia, dorința oamenilor de a se identifica cu un fenomen straniu. Pe de altă parte, ”This Man” a primit și semnificații religioase. Cei mai mulți sunt de părere că bărbatul misterios nu este decât Dumnezeu care s-a arătat credincioșilor. Teoria este una criticată și se consideră că în spatele fenomenului stă un experiment social făcut de Andrea Natella, sociolog și specialist în publicitate, care de altfel a și lansat site-ul thisman.org pentru a identifica câți mai mulți oameni care visează același om.natellaâ

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate