Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mii de romani au salarii cu 12% mai mari de la 1 august. Decizia a fost luata prin ordonanta de urgenta

in Politic

Ce masuri a adoptat marti Guvernul: cresteri de salarii, reguli pentru arestul la domiciliu, amenzi marite, politia padurilor

Zi incarcata la Palatul Victoria: Guvernul condus de premierul interimar Gabriel Oprea a discutat, in sedinta de marti, nu mai putin de zece ordonante de urgenta

Salarii mai mari pentru personalul nedidactic
De la 1 august, salariile personalului nedidactic din invatamant cresc cu 12%. De masura beneficiaza aproximativ 61.000 de persoane – secretare, femei de serviciu, bibliotecare etc.

Salariul minim pe economie a fost majorat
Salariul minim pe economie creste de la 1 iulie pentru 1.338.00 de angajati, din care 448.000 din sectorul bugetar. Marirea salariului minim duce si lacresterea amenzilor, astfel ca punctul de amenda va creste de 97,5 lei la 105 lei.

Ajutor pentru 300.000 de familii
Guvernul va face si o rectificare: 300 de mii de familii care, dupa dublarea alocatiilor pentru copiii, nu se mai incadrau pentru primirea ajutoarelor sociale vor primi in continuare venitul minim garantat si alocatie de sprijin.

Problema arestului la domiciliu, rezolvata
Guvernul a modificat prin Ordonanta de Urgenta si Codul de Procedura Penala. Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a anuntat ca masura arestului la domiciliu poate fi dispusa in faza de urmarire penala doar pentru 30 de zile, si poate fi prelungit succesiv pe o durata totala de maxim 180 de zile.

Elena Udrea, Dorin Cocos, Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc sau Alina Bica sunt doar cateva nume sonore care, vizate de fapte de coruptie, au scapat in ultima luna de arestul la domiciliu.

Cu totii au fost pusi in libertate dupa ce Curtea Constitutionala a declarat masura ilegala. Asta pentru ca articolul nu prevedea durata maxima a arestului. Executivul a rezolvat problema printr-o ordonanta de urgenta.

Pentru suspecti, arestul la domiciliu ar fi oricand de preferat unei celule de inchisoare. Zilele petrecute inchis in propria locuinta se scad din pedeapsa finala, asa ca unii inculpati au cerut sa ramana acasa. Unul dintre ei ar fi chiar Dorin Cocos.

A fost infiintata Garda Forestiera
Guvernul a modificat si Codul Silvic, prin infiintarea Garzilor Forestiere, un fel de politie a padurilor care sa impiedice taierile ilegale de paduri. Ministrul mediului spune ca acestea reprezinta 8,8 milioane metri cubi de lemn anual, in conditiile in care exploatarea legala a fost anul trecut 20 de milioane de metri cubi.

Impactul bugetar al tuturor acestor masuri va fi de 445 de milioane de lei, sustine Guvernul.

CITESTE MAI MULT AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate