Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Miliardarul american Carl Icahn renunţă la funcţia de consilier al lui Donald Trump

in Extern

Miliardarul american Carl Icahn a anunţat vineri că renunţă la funcţia de consilier al lui Donald Trump pentru dereglementare financiară, dar a nu atribuit această plecare declaraţiilor preşedintelui american în legătură cu violenţele de la Charlottesville, transmite AFP.

Carl Icahn, 81 de ani, este unul dintre cei mai reputaţi finanţişti de pe Wall Street. El a fost numit în decembrie ‘consilier special’ al preşedintelui Trump pe teme de reglementarea cu misiunea de ‘a se debarasa de reglementările distrugătoare de locuri de muncă frânând creşterea economică’.

Într-o scrisoare adresată lui Trump şi publicată pe site-ul său, Icahn a amintit pentru a explica plecarea sa de numirea unei alte persoane, Neomi Rao, ca ‘administrator pentru afacerile de reglementare’. În iulie, Neomi Rao a fost confirmată de Senat în acest post, relateaza capital.ro

Numirea lui Icahn a fost criticată de democraţi care l-au bănuit că va face să avanseze în cadrul funcţiei sale dosare în care are un interes financiar direct, cum este cel al reglementărilor de mediu ce se aplică rafinăriilor de petrol.

‘Contrar insinuărilor unora dintre opozanţii democraţi, nu am avut niciodată acces la informaţii nepublice şi nu am profitat de poziţia mea’, a afirmat Carl Icahn în acest mesaj, adăugând: ‘Nu cred nici că rolul meu a constituit un conflict de interese’.

‘Cu toate acestea, am decis să pun capăt colaborării noastre, cu acordul vostru, pentru că nu doresc ca dispute partizane să umbrească administraţia dumneavoastră sau activitatea importantă a d-nei Rao’, a subliniat Carl Icahn.

Recente declaraţii făcute de Donald Trump atenunând responsabilitatea grupărilor de extremă-dreaptă şi a naţionaliştilor albi în cursul violenţelor de la Charlottesville (Virginia), la sfârşitul săptămânii trecute, au provocat polemici aprinse.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate