Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Milioane de elevi chinezi susțin „cel mai greu examen din lume”, pentru care învață câte 15 ore pe zi (FOTO)

in Educational

Elevii de liceu din China au început pregătirile pentru examenul care le permine să intre la facultate, care va avea loc la începutul lunii iunie.

Examenul național, numit gaokao, este foarte important pentru tinerii din China. În 2016, 9,4 milioane de elevi au dat testul, relatează Business Insider.

Testul pune o presiune foarte mare pe elevi deoarece fără el nu pot ajunge la facultate. Mulți dintre ei, ajung chiar să se sinucidă din cauza stresului. Doar în 2014, 79 de elevi și-au pus capăt zilelor din cauza acestei evaluări.

Elevii susțin examen la matematica, limba engleză și chineză.

Deși sunt verificați individual la intrare să nu aibă fițuici, liceenii din China care susțin examenul național pentru facultate sunt păziți de polițiști pentru a nu copia. 

În imaginile de mai jos sunt surprinse diferite momente din anii trecuți, în perioada examenului național din China.

 

Elevii se îndreaptă, alături de părinți, către instituția unde liceenii vor susține examenul.

Elevii petrec foarte mult timp învățând pentru examen, unii ajungând și la 15 ore pe zi. Școlile au fost criticate pentru programul strict la care sunt supuși studenții.

Unii părinți se roagă în timp ce copiii lor sunt la examen.

Unei eleve i s-a făcut rău în timp ce aștepta să intre la test.

În timp ce așteaptă să intre la examen, unii mai recapitulează.

Sursa: digi24.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate