Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Militanții Stat Islamic au pierdut controlul asupra orașului sirian Tabqa și asupra barajului din zonă

in Articole/Extern/Stiri online

Comandamentul Central al SUA a anunțat înlăturarea militanților Stat Islamic din Tabqa, acesta fiind un pas important al efortului pe care coaliția condusă de SUA îl face pentru a se apropia de centrul de comandă al ISIS din Siria, orașul Raqqa.

Într-un raport prezentat vineri se arată că organizația teroristă Stat Islamic a recunoscut termenii înfrângerii și că înlăturarea militanților a fost făcută fără a răni civili, iar cei care încercau să fugă au fost urmăriți de coaliția condusă de SUA.

Recent, o decizie a lui Donald Trump prin care a dispus aprovizionarea cu armament a milițiilor kurde din Siria, argumentând că măsura este necesară pentru succesul operațiunilor de eliberare a orașului Raqqa, ocupat de rețeaua teroristă Stat Islamic, a fost denunțată de Ankara care consideră milițiile kurde ca fiind organizații teroriste. Regimul Erdogan a denunțat legăturile milițiilor kurde cu mișcarea separatistă Partidul Muncitoresc din Kurdistan(PKK) care se află în conflict cu Turcia.

Miercuri, premierul turc Binali Yildirim a spus că:”nu poți distruge o organizație teroristă folosind altă organizație teroristă”.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, se va întâlni săptămâna viitoare cu președintele american Donald Trump, la Washington. În mod repetat Statele Unite au fost criticate pentru sprijinul acordat grupului insurgent Forțele Democrate Siriene (FDS). Erdogan a subliniat de nenumărate ori că aliații NATO ar trebui să se sprijine pe deplin în lupta împotriva terorismului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate