Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ministrul de Interne s-a întâlnit cu poliţiştii protestatari

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

   Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne, a avut o întâlnire, la sediul ministerului, cu o delegație a polițiștilor care au protestat în fața sediului instituției.

   Au fost prezenți la întrevederi Gabriel Petrea, ministrul consultării publice și dialogului social, secretarul de stat Marius Sepi din același minister, precum și secretarul de stat Adrian Marius DOBRE, de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Ministrul a ascultat revendicările liderilor sindicali le-a comunicat că au mai avut până acum mai multe discuții deschise și că împreună au stabilit calea legală pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată.

Ceea ce și-a asumat Guvernul și ce susțin eu este să gândim împreună cu dumneavoastră o grilă de salarizare pe legea unică care să convină tuturor fără să facem discriminări între categoriile de personal din sistemul național de ordine publică și siguranță națională. Noi nu ne situăm în poziții antagonice, trebuie să plecăm de la principiul că suntem o echipă și avem un scop comun. Nu suntem pe picior de război, cel puțin, noi conducerea ministerului nu vom fi niciodată pe picior de război cu angajații MAI. (…) Prin programul de Guvernare au fost stabilite patru categorii profesionale ca fiind tratate cu prioritate: sănătate, învățământ, cercetare și IT. Tot ce ne-am asumat a fost pus în aplicare, ne-am ținut de cuvânt. Nu există un singur lucru asumat care nu a fost pus în aplicare. Acum ne luptăm cu neîncrederea dumneavoastră”, a spus Carmen Daniela Dan.

   În continuare, ministrul de interne a le-a comunicat liderilor sindicali că au fost depuse amendamente la OUG 9 din 2017, aflată în dezbaterea Parlamentului şi că prin acestea se va propune ca sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi, ca şi drepturile salariale acordate pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, se determină prin raportare la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Cuantumul drepturilor salariale rezultate astfel nu poate fi mai mic decât cel stabilit prin raportare la modalitatea de calcul utilizată în luna martie 2017. (foto: mai.gov.ro)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate