Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ministrul Justiției a demisionat din functia de Ministru al Justitiei!

in Extern

Florin Iordache a demisionat din funcţia de ministru al Justiţiei.

„De când a venit la MJ mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse lansate în dezbatere publică, în dezbatere parlamentară. Pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am decis să-mi înaintez demisia din funcţie”, a spus Iordache.

Decizia vine la trei săptămâni de la izbucnirea scandalului legat de ordonanţa de modificare a codurilor penale. După ce pe 18 ianuariie preşedintele Klaus Iohannis a descins la şedinţa de guvern avertizând asupra proiectelor de OUG privind graţierea şi codurile penale, la o săptămână, Iordache a anunţat că s-a aprobat ordonanţa de urgenţă care redefineşte abuzul în serviciu. Decizia a scos în stradă sute de mii de români, în cadrul celor mai mari proteste de după Revoluţie încoace.

Forin Iordache a susţinut încă de la început că-şi asumă „în totalitate” decizia promovării ordonanţei 13.

„În cursul elaborarii actelor normative, direcţiile de specialitate şi-au exprimat opiniile. În cursul procedurii de elaborare, au fost păreri pro şi contra, oportunitatea o stabileşte ministrul. Nu este corect ca ultima responsabilitate să fie a ministrului care semnează. Oportunitatea este a ministrului şi îmi asum şi am semnat pentru ele (n.r. actele normative). Mi le asum în totalitate”, a declarat Florin Iordache, la vremea respectivă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate