Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ministerul Justiției din România va demara procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiță în termen legal

in Articole/Justitie/Stiri online

Ministrul Justiției Tudorel Toader va respecta procedura în cazul extrădării lui Sebastian Ghiță, deoarece în caz contrar, cererea de extrădare este lovită de nulitate absolută.

Instituția condusă de ministrul Toader așteaptă documentele de la instanțele care au emis mandatul de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță și imediat ce acestea vor fi primite, va demara procedura de extrădare.

Interpolul a înștiințat în data de 17 aprilie instanțele din România cu privire la arestarea și reținerea preventivă pentru 18 zile a lui Sebastian Ghiță, începând cu data de 14 aprilie. Instanțele din România emitente ale mandatelor de arestare, trebuie să verifice de urgență dacă sunt îndeplinite condițiile legale pentru a solicita extrădarea. Ministerul de Justiție are pregătită procedura de extrădare, dar așteaptă încheierea de verificare a temeiniciei legalității declanșării procedurii de extrădare.

Tudorel Toader a mai declarat: „Eu vă asigur că din momentul în care primim încheierea de la instanțele de judecată, imediat ne îndeplinim obligațiile, nu se pune problema să ieșim din termen”.

Întrebat de posibilitatea ca Sebastian Ghiță să ceară azil în Serbia, ministrul Justiției a spus:”Din moment ce este și azilul o instituție, sigur că există posibilitatea folosirii acelei instituții. Poți folosi orice mijloc prevăzut de lege”

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web